Skip to main content

Bussresa 6 dgr Holland, Blomstertåget med Kagans Buss

Följ med oss på Kagans Buss på en resa till underbara Holland där vi bjuder på flera fantastiska utflykter och sevärdheter under resans gång. Vi tar er med bekväm buss från södra Sverige ner till Holland. 
Resans höjdpunkter är Blomstertåget.
Måste resa för alla som gillar blommor!

18-23 april 2024

Fullspäckat program med höjdpunkterna Blomstertåget och Keukenhof, världens största blomsterträdgård!

På denna resa med Kagans Buss så lämnar vi Sverige och beger oss ner mot Holland. Övernattar i Tyskland både på vägen ner och hem. Bor på 4 stjärniga hotell!
Vi ska besöka Amsterdam, titta på världens längsta blomtertåg & besöka världens största blomsterpark Keukenhof.
Dessutom besöker vi en blomsterauktion, besöker ostfarm & åker kanalbåt i Amsterdam.
Förutom alla utflykterna så bjuds det även på fem kvällsmiddagar på denna resa.

Dagsprogram

Dag 1, torsdag 18 april
Södra Sverige - Groningen
Vi lämnar Sverige tidigt på morgonen med flera stopp för påstigande längs med vägen och beger oss med vår moderna turistbuss över Öresundsbron till Danmark. På vägen tar vi stopp för kaffe och frukostbullar och för att sträcka lite på benen. Vi tar oss sedan vidare mot Rödby. Här kör vi ombord på färjan som tar oss till tyska Puttgarden. Förlängt lunchstopp i Bremen!
Därefter tar vi oss den sista biten till hotellet i Groningen där vi ska övernatta.
Gemensam middag på kvällen på hotellet.

Dag 2, fredag 19 april
Groningen - Volendam
Efter en styrkande hotellfrukost så är det dags att lämna Groningen och vårat första stopp som blir Afsluitdijk. Där finns en vall som byggdes 1927-1932 och som ser till att Holland slipper översvämningar.
Därefter kör vi mot den typiskt Holländska byn Volendam. Här ska ni strosa runt ett par timmar och och njuta av denna vackra byn.
Efter detta besök kommer vi att köra vidare och besöka en ostfarm och eftermiddagsfika, kaffe+kaka här, ingår.
Efter det besöket åker vi mot vårt hotell, Van der Valk Schipol och checka in. 
Gemensam middag på kvällen på hotellet.

Volendam är en liten by vid IJsselmeer i samhället Edam. En sång som är välkänd i Nederländerna berättar att "Den som vill se Nederländerna där det är som trevligast åker till Volendam". De karakteristiska husen, kanalerna och små broarna är typiska och bidrar till att bevara sekel av gammal charm. Traditioner värderas högt här och de traditionella dräkterna från Volendam anses vara så holländska som det bara går att bli. Volendam är ett utmärkt ställe att uppleva det äkta Nederländerna.

Dag 3, lördag 20 april
Tidig frukost..
Avfärd mot Noordwijk & Blomstertåget eller Bloemencorso, en cirka två kilometer lång kortege av mer än fyrtio blomstersmyckade ekipage som går mellan Noordwijk och Haarlem. Resans höjdpunkt för många!
Efter Blomstertåget ska vi besöka en av världens vackraste blomsterträdgårdar, Keukenhof. Den är i alla fall världens största!
Gemensam middag på kvällen på hotellet.

Keukenhof är en blomsterpark som ligger utanför Lisse i Nederländerna. Parken etablerades 1949 och är känd för sina vackra tulpaner. Parken är en stor turistattraktion som drar många besökare under de två månader som den har öppet varje år.

Dag 4, söndag 21 april
Tidig frukost..
Idag ska vi ta oss an Amsterdam. Kanalbåt och egentid(4-5 timmar) i Amsterdam under eftermiddagen.
"Bara" detta idag på programmet så en lite lugnare dag.
Gemensam middag på kvällen på hotellet.

Amsterdam är en av de största små städerna i världen. Trots att regeringens säte är i Haag, så är Amsterdam huvudstad. Det är också landets största stad, med en befolkning på mer än 820.000, och den mest besökta, med fler än 3,5 miljoner utländska besökare per år. Med sina karaktäristiska kanaler omgivna av smala, låga och sneda 1700-talshus, är Amsterdam utan tvekan en av de vackraste städerna i Europa. 
Man kan ju inte besöka Amsterdam utan att ha varit på en av många kanalturer. 
Vi kommer att åka på en 1-timmes tur där vi kommer att se de fantastiska ”grachten” från nära håll och lära oss allt om den fina arkitekturen i huvudstaden på en trevlig kanaltur. Under en timma färdas vi mellan stadens attraktioner

Dag 5, måndag 22 april
Holland - Lubeck
Tidig frukost..
Även idag äter vi en god frukost på hotellet innan vi packar in våra väskor i bussen och lämnar hotellet och Holland för denna gången. På vägen mot Tyskland så kommer vi att göra ett stopp i Giethoorn för en fika och en lugn och fridfull båttur.
Innan dess ska vi besöka Blomsterauktionen i Aalsmar, det sista stoppet med temat blommor för denna gången!
Sen framåt kvällningen kommer vi fram till vårt fina hotell i Lubeck, Radisson Senator hotell.
Gemensam middag på kvällen på hotellet.

Giethoornbesöket startar med Fika - Holländsk stil.
Det innebär att vi får kaffe eller te med typisk holländsk äppeltårta med vispad grädde. Efter fikat är det dags att stiga ombord en båt för en 1-timmars rundtur igenom det vackra Giethoorn. Giethoorn kallas "Hollands Venedig" och är helt fantastiskt med många små kanaler, broar och gamla fina gårdar. Vi åker igenom Giethoorns historiska hjärta, men har även tid att åka på "Bovenwijde", sjön som ligger i anslutning till byn.

Dag 6, tisdag 23 april
Lubeck- Södra Sverige
Även här intar vi en god frukost på hotellet innan vi åter igen hoppar på bussen och fulla med fina minnen, nytagna bilder och kanske en och annan souvenir i bagaget så styr mot södra Sverige igen.
Ett stopp på vägen hem blir de för lite shopping.
Tack för denna gången och välkommen åter önskar vi på Kagans Buss

Karta

Hotell

Radisson Senator Hotel Lübeck
Bo i hjärtat av Lübeck på 5 stjärninga Radisson Blu Senator Hotel, Lübeck Radisson Blu Senator Hotel i Lübeck ligger direkt bredvid floden Trave och på kort promenadavstånd från den gamla stadsdelen...
Van der Valk Groningen-Westerbroek
4* boende Van der Valk Hotel Groningen-Westerbroek ligger 5 minuter med bil från Groningen och intill ett vackert naturområde. Hotellet erbjuder gratis parkering. De rymliga rummen har badrum och Wi-F...
Van der Valk Hotel Schipol
Detta 4-stjärniga hotell är ett underbart hotell med alla bekvämligheter Du kan tänka Dig. Här har du tillgång till en inomhuspool, där du kan hålla igång innan du stillar hungern på kafé eller varvar...