Skip to main content

Julmarknad Kiel 3 dagar

Boende på 4* Stiegenberger Conti Hansa
Ingår kvällsmiddag på lördagen

 

Sedan 1973 så bjuder hamnstaden Kiel in till en fängslande julmarknad varje år. Med sina fyra marknadsplatser så finns det synnerligen en hel del att utforska här. Tack vare den variation av olika bås och nöjesaktiviteter som är runtikring Kieler Weihnachtsmärkte, så finns det festligheter för såväl gamla som unga. Och den här julmarknaden lockar många besökare varje år.

Vid marknadsplatsen Holstenplatz intill Holstenstraße är en av höjdpunkterna den vackra ljushimmeln som pryder torget. Här finner man en mångfald av bås som säljer diverse matdelikatesser och varma drycker att värma sig med. Och vid dåligt väder kan man söka sig till vindskydden kring fontänen.

Julmarknaden på Rathausplatz är stöpt i en romantisk stil. Torget är uppbyggd likt en julby i nordisk anda, med pittoreska marknadshytter och barrträd samt ljusdekorationer som pryder platsen. Här kan man hitta läckerheter som danska våfflor, ryska delikatesser, finsk lakrits, tyska korvar och glühwein samt glögg. Utöver detta, saker och ting i mångahanda varuslag. För barnen finns här en karusell och över torget hänger ett sagolikt julmarknadskepp.

Mellan Holstenplatz och Rathausplatz finner man Asmus-Bremer-Platz. Här finns en 12,5 meter hög julpyramid i trä som är utmärkande för den julmarknadsplatsen. Den här typen av juldekoration är signifikativt i Tyskland. Likt ett stort änglaspel roterar julpyramiden med flera våningar. Varje weihnachtspyramide är dekorerade med kristna symboler som änglar och Jesusbarnet. Den på Asmus-Bremer-Platz återspeglar bland annat Trettondag jul. Utöver julpyramiden finns det flera marknadbås med både matdelikatesser och drycker samt mycket annat därtill.

Vill man uppleva en mysig atmosfär så kan man besöka julmarknaden Alter Markt som ligger vid foten av St. Nikolai Kirche. Här kan man njuta av glühwein och glühbier, tyska bakverk som mutzen och sockerkonfektyr.

Dagsprogram

Dag 1:
Södra Sverige - Kiel
Vi lämnar Sverige bakom oss då vi först tar sikte på Danmark via Öresundsbron. Vi kör igenom Danmark och ner mot färjeläget i Rödby där vi inväntar vår båt som tar oss till Puttgarden på 45 minuter.
Vi stannar i Burg på Fleggaards(eller Calles om den butiken är färdigrenoverad). Vi gör de stora inköpet här för att komplettera på söndagen med handel på Bordershop i Puttgarden.
Efter att vi har checkat in så är det helt valfritt vad ni önskar att göra här i denna underbara staden.

Dag 2:
Kiel
Efter att ha ätit en mycket god frukost på hotellet så har ni nu hela dagen på er att utforska hela julmarknaden precis så som ni önskar eller passa på att göra lite shopping i en av de många fina affärerna Kiel har att erbjuda. 
Middag på lördagskvällen tillsammans på hotellet.

Dag 3:
Kiel - Södra Sverige
09:30 avfärd från hotellet.
Efter att ha sovit riktigt gott och njutit av ännu en härlig frukost på hotellet så är det dags att säga hejdå till staden för att bege oss mot färjan och sen vidare hem till Södra Sverige. Vi kommer att stanna till på Bordershop i Puttgarden och komplettera de sista.
Ca.17:00-17:30 åter i Kristianstad

Karta

Hotell

STEIGENBERGER CONTI HANSA KIEL
Detta första klass hotell har en nordisk design och ligger i centrum. Rummen är nyrenoverade och här finns även Wi-Fi. Här serverar en stor frukostbuffé. Det finns även ett spa som erbjuder en modern...