Skip to main content

Grüne Woche i Berlin 4 dgr

19-22 jan

Följ med oss och besök världens största matmässa Grüne Woche i Berlin. ”Den internationella gröna veckan”, mässan för livsmedel, jordbruk och trädgård. Här träffas både publik, utställare och experter för att utbyta intryck om livsmedel, jordbruk och trädgårdsskötsel.
Mässan lockar varje år hundratusentals besökare från när och fjärran och passar lika bra för en vanlig resenär som för branschfolk som vill knyta nya kontakter.
Vi har med oss reseguiden Lars från Sverige som besökt Grüne Woche många ggr.


Besök staden som inte lämnar någon oberörd. Berlin är en härlig stad och utgör den perfekta destinationen för en underbar weekend med historia, kultur och god mat. Här finner du den fascinerande Berlinmuren, charmiga kaféer, häftiga barer och fantastiska loppisar med bra priser. Packa din väska lätt för shoppingens skull och åk ner med oss på Kagans Buss för en förträfflig långhelg i Tysklands huvudstad!

Bo centralt i Berlin

Det finns i stort sett hur mycket som helst att göra i Berlin. Det är inte bara här du kan se minnesmärken och kvarlämningar från andra världskriget utan här finns det dessutom massor av både modern arkitektur och häftig konst. Alexanderplatz ligger centralt i den kulturhistoriska staden och här bor vi bekvämt på det stora och lyxiga Park Inn by Radisson Berlin Alexanderplatz. Nära till tunnelbana och med gångavstånd till allt från paradgatan Unter den Linden, det trendiga Prenzlauer Berg och shoppingdistriktet Friedrichstrasse.

Vi bor nära Museumsinselmuseum-ön i Berlin:
Ligger på ön Spreeinsel i floden Spree. Den har fått sitt namn av de fem muséerna (bl.a. Pergamonmuseet) på ön som anses tillhöra mest betydelsefulla i världen.

Även stadsdelen Hackerscher nära hotellet är värt ett besök. Shopping och restauranger finns här.

På resan ingår middag på hotellet på ankomstdagen och en intressant rundtur med buss tillsammans med en svensktalande guide under dag nr 3 samt 2 dagars entre till Grüne Woche

Dagsprogram

Dag 1:
Söndag södra Sverige-Berlin
Vi lämnar Sverige tidigt på morgonen med flera stopp för påstigande längs med vägen och beger oss med vår moderna turistbuss över Öresundsbron till Danmark. På vägen tar vi stopp i Karlsunde utanför Köpenhamn för kaffe och frukostbullar (förbeställs i samband med bokningen) och för att sträcka lite på benen. Vi tar oss sedan vidare mot Gedser som ligger på den danska ön Falster. Här kör vi ombord på färjan som tar oss till tyska Rostock. Därefter tar vi oss den sista biten till hotellet SAS Park Inn Radisson som ligger vid Alexanderplatz. På kvällen äter vi gemensam middag på hotellet som ingår i priset!

Dag 2:
Måndag Mässan ”Grüne Woche”
Efter frukost åker vi till mässan för ett helgdagsbesök. I de 26 hallarna finns mer än 1 900 utställare från 71 länder, som visar sina produkter, alltifrån lantbruksmaskiner & trädgårdsartiklar till vin och livsmedel. En inspirerande mässa där länder och även enskilda regioner presenterar sina specialiteter.
Sverige kommer att medverka med en egen monter där svenska företag som visar upp sina produkter.
På mässan finns även växthus & djurhallar med mera. Efter mässan kör bussen oss tillbaka till vårt hotell. Övrig tid av kvällen spenderas efter egna önskemål.

Dag 3:
Tisdag Sightseeing Berlin & ”Grüne Woche”
Efter frukosten ger vi oss ut i Berlin med vår inhyrda svensktalande guide för en ca 3 timmars rundkörning i Berlin. Efter den går bussen till mässområdet där dom som vill får ytterliggare några timmar på Grüne Woche. Bussen går tillbaka seneftermiddag från mässan.
För dom som tycker mässan dag 1 räcker så gör man Berlin själv på eftermiddagen och kvällen i Berlin.

Dag 4:
Onsdag Berlin - Södra Sverige
Efter frukost lämnar bussen hotellet kl. 09.30 för färd mot Rostock och färjan tillbaka till Gedser.
Vi beräknas vara tillbaka i Kristianstad ca. 19.00

Anslutningar & Tider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst
Kristianstad, El-Giganten/Mio Möbler   06:20
Vä, E22-busshållplats OBS Härlöv hemvägen   06:30
Hörby, Tanka,Slagtoftavägen 60   06:50
Lund, Södra Circle K-macken   07:05
Malmö, Malmö Arena busstransferparkeringen   07:25

Avgångar & priser

För att se detaljer kring avgångstider, klicka på pilen.

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
19/1Visa påstigningsorter & tider BussGrüne Woche Berlin 4 dgr jan 2025
Boka till frukostbulle + kaffe till nerresan
Mer än 84 350:-Boka
Kontakta oss
Adress:
Kagans Resor AB
Box 11045
291 11 FÄRLÖV

Kristianstad Arena
Västra Storgatan 69
291 54 Kristianstad

Idrottsklubbar Kristianstad