Skip to main content

Julmarknadsresa till Lübeck boende lyxhotell.

Under denna resa bor vi på lyxiga Radisson Blu Senator Hotel

Erbjuder både 2 & 3-dagars resor
Ingår en kvällsmiddag på alla resorna

Lübeck har den mest kända julmarknaden i Tyskland och där hittar man allt som har med julen att göra och lite till. Breite Strasse är gågatan där man hittar stora affärer och varuhus. Här ligger även det kända Café Niederegger där Lübecks berömda marsipan kan inhandlas! Ett besök här är bara ett "måste"! Det finns också många intressanta sevärdheter som t.ex. Holsentor, Marienkirche, Haus der Schiffergesellschaft, Schabbelhaus, stora torget 'Markt' med alla sina försäljningsställen, Märchenwelt med bröderna Grimms sagofigurer, hantverksmarknader m.m. Följ med oss och shoppa julklapparna i Lübeck.

Lübecks julmarknad är en av stadens höjdpunkter. Julmarknadstraditionen i denna Hansastad har funnits sedan mitten av 1600-talet och lockar många turister årligen. Den är uppdelad i elva olika marknadsplatser. Dessa är vackert utsmyckade och välordnade i fina miljöer. Tyskarna är skickliga på att skapa trivsam stämning. Som på den traditionella marknaden som finns vid rådhustorget (Marktplatz) i gamla stan, den bjuder på en mysig omgivning med många marknadsstånd och dekorationer runtikring torget. Här är det som om Lübeck bäddas in i juliga dofter av glühwein, kryddiga korvar och nyrostade kastanjer. Vid S:t Maria kyrka (Marienkirche)kyrkogård råder en historisk atmosfär, här är julmarknaden som resa tillbaka till medeltiden. Kvällstid står eldstäder här i brand och hit söker sig folk för att njuta av medeltida musik och varm mjöd. Här finns även Märchenwald, en förtrollad skog utanför S:t Maria kyrka. En sagovärld för hela familjen att beskåda. Är man sugen på hantverk så är det värt att besöka marknaden i S:t Peters kyrkan (St. Petri Kirche). Och när man väl är här kan man njuta av en fantastisk vy från kyrktornet. Vid Kobergs marknadsplats får man känna på stadens sjöfartsatmosfär med träfat och skeppsvrak som pryder marknaden, hit söker sig gärna de yngre besökarna då platsen är lite av ett nöjesfält med sitt stora pariserhjul. För de som vill söka sig till en lugn och avkopplad miljö, så är Schrangen ett alternativ i gamla stan. På den här gatan finns det en stjärnbelyst granskog där man kan njuta av diverse godsaker.

Dagsprogram

Dag 1:
Södra Sverige - Lübeck
Vi lämnar Sverige bakom oss då vi först tar sikte på Danmark via Öresundsbron. Vi kör igenom Danmark och ner mot färjeläget i Rödby där vi inväntar vår båt som tar oss till Puttgarden på 45 minuter.
Vi stannar i Burg på Fleggaards(eller Calles om den butiken är färdigrenoverad). Vi gör de stora inköpet här för att komplettera på söndagen med handel på Bordershop i Puttgarden.
Efter att vi har checkat in så är det helt valfritt vad ni önskar att göra här i denna underbara staden.

Dag 2:
Lübeck
För er som bokat 2 dagars resan reser vi hemåt från Lubeck 14:00.

Efter att ha ätit en mycket god frukost på hotellet så har ni nu hela dagen på er att utforska hela julmarknaden precis så som ni önskar eller passa på att göra lite shopping i en av de många fina affärerna Lübeck har att erbjuda. 
Besök på världens mest berömda marsipancafé Café Niederegger?
Eller spana in stadsporten?

Dag 3:
Lübeck- Södra Sverige
10:00 avfärd från hotellet.
Efter att ha sovit riktigt gott och njutit av ännu en härlig frukost på hotellet så är det dags att säga hejdå till staden för att bege oss mot färjan och sen vidare hem till Södra Sverige. Vi kommer att stanna till på Bordershop i Puttgarden och komplettera de sista.
Ca.17:00-17:30 åter i Kristianstad

Karta

Hotell

Radisson Senator Hotel Lübeck
Bo i hjärtat av Lübeck på 5 stjärninga Radisson Blu Senator Hotel, Lübeck Radisson Blu Senator Hotel i Lübeck ligger direkt bredvid floden Trave och på kort promenadavstånd från den gamla stadsdelen...
Radisson Senator Hotel Lübeck 2 dgr
Bo i hjärtat av Lübeck på 5 stjärninga Radisson Blu Senator Hotel, Lübeck Radisson Blu Senator Hotel i Lübeck ligger direkt bredvid floden Trave och på kort promenadavstånd från den gamla stadsdelen...