Skip to main content

Om oss

Välkommen till Kagans Buss!

 

Här nedan kan ni läsa om vad Kagans Buss är för ett företag, varför ni ska välja oss, om ni är en stor grupp som vill resa, olika tips från grundaren m.m.
Ni ska aldrig tveka att ta kontakt med oss om ni har några frågor och det finns inga dumma frågor.

Väl mött så ses vi på er nästa resa!  // Vännerna på Kagans Buss

Vår historia

Roger Börjesson bildade Kagans Buss år 2003. Han studerade till ingenjör, men IT-bubblan sprack 2001 och det var inte många jobb tillgängliga. Hans mor och far ägde Hjärsås Buss & Taxi så han började köra lite extra hos dem.
Efter ett par år köpte han sin första egna buss buss, en Iveco för 27 personer, och 2003 grundade han Kagans Buss. Företaget är hemmahörande i Färlöv som ligger strax utanför Kristianstad.

Livet rullade vidare och på den vägen är det...

Något som Roger tycker är oerhört viktigt är att ge alla människor ett glatt bemötande och att vara positiv. Det är ett par av de sakerna som han tror har gjort företaget omtyckta av resenärerna. 

Frågor till grundaren

Frågor till grundaren

För att lära känna Roger som grundade Kagans Buss har vi ställt några frågor.

Vilka är dina stora intressen?

Förutom företaget och bussar är det att resa med familjen dock blir det inte så ofta som jag önskat. Jag brinner för idrott och det blir mest handboll, fotboll och jag följer travet. 

Vilka är favoritlagen i handboll och fotboll i Sverige och Europa?

Handboll Sverige: IFK Kristianstad och Kristianstads HK.
Fotboll Sverige: Malmö FF och Kristianstads DFF.
Fotboll Europa: Tottenham!
Handboll Europa: Wetzlar med Europas bästa linjespelare som kommer från Kristianstad, Anton Lindskog.

Vilken storstad skulle du resa till som privatperson?

London

Favoritresmål i övrigt och även här som privatperson?

Jag har varit i Smögen samt Böda camping på Öland (husvagnspremiär 2020) och bägge överraskade mig väldigt mycket. Härliga semesterresmål. Gillar även Kroatien, MEN jag har varit i Florida en gång och den får nog ligga överst som bästa semestern och jag vill dit igen! Vi har även bilsemestrat ett par gånger i Europa och det är också trevligt - jag älskar ju att köra.

Enligt de sociala medierna ser det ut som om du tycker om att äta mat. Därför undrar vi vad du skulle välja för mat till ikväll?

Hahaha! Jag har många laster, men mat är nog den största. Ständigt krig med vågen... Jag skulle nog svara hemmagjord potatismos med ugnsstekt falukorv och mycket ost. Fast ska vi skriva det på Rogers dialekt så blir det himmagjord päremos med ugnsstekt falukorv och mycket ost.

Bästa årstiden?

Här väljer jag vintern för då är mina favoritidrotter igång - handbollen och Premier League (engelska ligan). Sedan gillar jag hösten när det börjar bli lite kallt och jag får krypa upp i soffan med en filt runt mig.

Skulle du välja att resa med buss, flyg, tåg eller bil?

Självklart buss för den kommer alltid fram och man kan lita på dem samt miljön, MEN skulle jag "tvingas" välja något annat blir det tåg. Så som tåg till Stockholm för det är trevligt att sitta och läsa en bok och fara fram i svenska naturen. Jag älskar också att köra bil. Vi har rest runt en del i Europa på bilsemester och det är smidigt att ha bilen med sig - man packar vad man vill och kör när man vill. Alla har sin fördel beroende på syftet med resan och dock blir det ju svårt att buss, tåg eller bil till Florida så dit får jag välja flyget.

Bästa tipset inför en bussresa med Kagans Buss

Hörlurar! Jag älskar att lyssna på olika poddar (olika program man laddar ner och lyssnar på sin mobil eller surfplatta) - gärna historia. Att sitta och lyssna på poddar eller bra ljudbok i buss är livet! En praktisk sak när man ska ut och resa är annars en liten, liten resväska och övernattningsväska för då slipper man ta med hela stora resväskan upp på hotellrummet vid en övernattning. Åker man mycket buss eller ska på en långresa rekommenderar jag att köpa en surfplatta. Under en bussresa hinner man sitta i lugn och ro och koppla av vilket man kanske inte unnar sig annars. Då kan det vara bra med en surfplatta för du kan göra så mycket med den så som läsa, lösa korsord eller sträck se en serie, se SVT-play dokumentärer etc. Givetvis har vi på Kagans Buss  gratis WiFi inom Sverige!

 

 

Varför välja Kagans Buss?

Frågan som man kanske ställer sig innan man bokar en resa - varför ska jag välja att resa med Kagans Buss och inte något annat bussbolag?

Vi på Kagans Buss har ett motto och det är att vi alltid ska ge resenärerna ett glatt bemötande och vara positiva samt att vi ska erbjuda prisvärda resor. Det ska vara en upplevelse att resa med oss på Kagans Buss!

Vi kan resor

Vill ni i föreningen göra en upplevelserik resa ut i Europa? Funderar ni kanske på en mysig shoppingresa till vackra nordtyska städer så som Lübeck eller Burg? Vill ni hellre uppleva Alperna och frisk bergsluft?

Vi på Kagans Buss anordnar prisvärda bussresor i hela Europa med allt från julmarknader i Tyskland till solresor i Kroatien. Med oss kan du även uppleva kroatiska Rovinj som är en vacker och medeltida stad vid Adriatiska havet. 

Självklart kör vi er även inom Sverige. Varför inte ta bussen till Stockholm och åka på en härlig kryssning? Vill ni hellre ha en helg i Stockholm med teater, fint hotell och mysig hotellfrukost på söndagsmorgonen? Vi på Kagans Buss kör vi er dit ni vill i moderna och bekväma turistbussar oavsett vart ni vill åka. Vi har satsat på kvalitét när det kommer till våra bussar och de är därför utrustade med bl.a. klimatanläggning, toalett, Wi-Fi (inom Sverige), och mediaspelare med massor av filmer att välja på. Hos oss blir bussresan till en upplevelse! 

En annan anledning till att många bokar oss är för att vi erbjuder en helhetslösning. Vill ni så bokar vi hotell och mat samt anordnar fika och utflykter. Där är vi flexibla och anpassar oss efter vilka ni är och vad ni vill ha ut av resan. Det är därför allt från privata sällskap till idrottsklubbar och PRO-föreningar återkommer till oss när de vill boka prisvärda bussresor med kvalitét. 

Här på vår hemsida kan du lära dig mer om våra fordon samt de olika resmål vi reser till. Dessutom finns det information om våra kommande planerade resor ut i Europa eller inom Sverige. Ta gärna kontakt med oss om ni har något speciellt resmål ni vill resa till eller om ni har funderingar och önskemål om de resor vi erbjuder här på sidan. Vi hjälper er gärna att skräddarsy resan som gör att den passar just er grupp.
Givetvis ger vi er kostnadsfria offerter.

Välkommen till oss på Kagans Buss!