Skip to main content

Julmarknad Wismar/Schwerin 3 dagar

Följ med Kagans Buss och upplev tyska julmarknader med underbar tradition.

Vi bor på charmiga Fründts Hotel in Wismar  som ligger mycket centralt och bra till i Wismar.

På denna resan så får ni inte bara möjligheten att uppleva en julmarknad. Här ger vi er även möjligheten att besöka två - Wismar och Schwerin.
Ingår kvällsmiddag på ankomstdagen

I Wismar man t.ex. dricka en kopp varm Glühwein i stadens äldsta byggnad, "Der Alte Schwede". Staden är sedan 2002 upptagen på UNESCO's världsarvslista bland annat på grund av alla de praktfulla gotiska byggnaderna från hansaperioden. Här bor vi mitt i stan och har nära till allt - julmarknad, affärer och restauranger.

Wismar julmarknad ligger på det historiska torget - med dess ljust upplysta stadshuset , utsmyckad fontän och fina gamla gavelhus - allt förvandlas till ett eget litet julland. Du kan prova bröd bakat i stenugnar och titta på smeder i arbete.  

På lördagen går bussen för de som vill till Schwerin som även kallas för "de sju sjöarnas stad".  På en ö i staden står det ett praktfullt slott. Slottet är en av stadens stora sevärdheter och är sagolikt med sina guldskimrande torn.
Här finns förutom shopping många fina möjligheter till avkopplande tillvaro på en ölhall eller ett café. Här hålls en av norra Tysklands bästa julmarknader som också är delstatens officiella.

Wismar julmarknad:
Julmarknaden i tyska hamnstaden Wismar bjuder på en gemytlig och festlig stämning som anordnas runtikring gamla Marktplatz, ett marknadstorg omgärdat av vackra historiska byggnader. Att Wismar en gång var i svensk ägo, återspeglas i både hantverk som säljs på marknaden men också i stadens äldsta byggnad "Alter Schwede" som ligger vid Marktplatz. Alter Schwede är en gotisk byggnad från 1380, som idag är en restaurang. Här kan man njuta av god mat och glühwein under julmarknadsvistelsen. Marknaden är relativt liten, men mysig. Vid marknadsstånden kan man bland annat inhandla smycken, juldekorationer av olika slag, stearinljus, pepparkakshjärtan och svenskt hantverk vid de specifika "svenska" båsen. Här kan man också njuta av en kopp glühwein, varm havtornsjuice och olika delikata tilltugg så som kanderade äpplen, sockervadd och olika tyska korvar. Torget är traditionellt utsmyckat med en vacker upplyst gran och dofterna från rostade mandlar, kanel, rökt fisk och nybakat bröd gör sig märkbara. Julmusiken ljuder över marknaden och karusellen inbjuder till nöje för barnen. Wismars julmarknad är familjär på så sätt att den förser barnen med aktiviteter kring marknaden. Här finns en förtrollad skog som fängslar både stora som små besökare. Nere vid hamnen anordnas en maritim julmarknad kring den tredje advent samt en konstmarknad i S:t Georgskyrkan (St. Georgen Kirche) där konstnärer och hantverkare från trakten säljer sin hemslöjd i form av bland annat smycken och keramik.

Dagsprogram

Dag 1:
Fredag. Södra Sverige - Wismar
Vi tar oss via Öresundsbron över till Danmark och  färjeterminalen i Rödby för att sedan ta båten över till Puttgarden.
Vi åker till Burg och handlar goa saker..
Vi kommer då att köra till underbara hotellet Fründts Hotel in Wismar  som ligger mycket centralt i WIsmar.
Gemensam kvällsmiddag på hotellet och kanske ut en liten sväng på julmarknaden i Wismar.

Dag 2:
Lördag. Wismar/Schwerin
Frukostbuffén dukas fram på morgonen och efter att ni avnjutit den så är det kanske dags att spatsera ner till julmarknaden för att se va de har att erbjuda där. Varför inte passa på att leta upp några trevliga ställen att inta lunch och senare middag. 
Eller för er som önskar att följa med oss till Schwerin för att se lite vad den staden har att bjuda på och uppleva deras egna julmarknad.

Dag 3:
Söndag. Wismar - Södra Sverige
Efter att ha ätit frukost så tar vi med oss väskorna med souvenirer och resminnen för att bege oss hemåt. På vägen hem stannar vi en liten stund på Bordershop i Rostock och fyller upp de sista på bussen för er som önskar det innan vi tar färjan över till Danmark och sen vidare hem.

Anslutningar & Tider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst
Osby Lars Dufwa *MINST 10st totalt 03:55
Broby Brobygrillen,baksidan,*MINST 10st totalt 04:15
Bromölla Bellas Place *MINST 10st totalt 04:25
Knislinge Preem-macken *MINST 10st totalt 04:25
Färlöv Bussfickan Kyrkan *MINST 10st totalt 04:40
Kristianstad El-Giganten/Mio Möblers parkering 04:55
Hörby Tanka,Slagtoftavägen 60 05:20
Lund Södra Circle K-macken 05:45
Malmö Lockarp Shell-macken,*MINST 8st 06:00

Karta

Avgångar & priser

För att se detaljer kring avgångstider, klicka på pilen.

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
29/11Visa påstigningsorter & tider BussJulmarknad Wismar/Schwerin 3 dgr
Boka till frukostbulle + kaffe till nerresan
Mer än 83 300:-Boka

Hotell

Fründts Hotel in Wismar
För över 100 år sedan stod namnet "Fründts Hotel" för den "bästa adressen" i den hanseatiska staden Wismar. Både de stilfullt inredda rummen såväl som de noggrant utvalda materialen garanterar en käns...
Kontakta oss
Adress:
Kagans Resor AB
Box 11045
291 11 FÄRLÖV

Kristianstad Arena
Västra Storgatan 69
291 54 Kristianstad

Idrottsklubbar Kristianstad