Skip to main content

Julmarknadsresa till Lübeck boende lyxhotell.

Under denna resa bor vi på lyxiga Radisson Blu Senator Hotel

2 dagars med kvällsmiddag ankomstkvällen

Lübeck har den mest kända julmarknaden i Tyskland och där hittar man allt som har med julen att göra och lite till. Breite Strasse är gågatan där man hittar stora affärer och varuhus. Här ligger även det kända Café Niederegger där Lübecks berömda marsipan kan inhandlas! Ett besök här är bara ett "måste"! Det finns också många intressanta sevärdheter som t.ex. Holsentor, Marienkirche, Haus der Schiffergesellschaft, Schabbelhaus, stora torget 'Markt' med alla sina försäljningsställen, Märchenwelt med bröderna Grimms sagofigurer, hantverksmarknader m.m. Följ med oss och shoppa julklapparna i Lübeck.

Lübecks julmarknad är en av stadens höjdpunkter. Julmarknadstraditionen i denna Hansastad har funnits sedan mitten av 1600-talet och lockar många turister årligen. Den är uppdelad i elva olika marknadsplatser. Dessa är vackert utsmyckade och välordnade i fina miljöer. Tyskarna är skickliga på att skapa trivsam stämning. Som på den traditionella marknaden som finns vid rådhustorget (Marktplatz) i gamla stan, den bjuder på en mysig omgivning med många marknadsstånd och dekorationer runtikring torget. Här är det som om Lübeck bäddas in i juliga dofter av glühwein, kryddiga korvar och nyrostade kastanjer. Vid S:t Maria kyrka (Marienkirche)kyrkogård råder en historisk atmosfär, här är julmarknaden som resa tillbaka till medeltiden. Kvällstid står eldstäder här i brand och hit söker sig folk för att njuta av medeltida musik och varm mjöd. Här finns även Märchenwald, en förtrollad skog utanför S:t Maria kyrka. En sagovärld för hela familjen att beskåda. Är man sugen på hantverk så är det värt att besöka marknaden i S:t Peters kyrkan (St. Petri Kirche). Och när man väl är här kan man njuta av en fantastisk vy från kyrktornet. Vid Kobergs marknadsplats får man känna på stadens sjöfartsatmosfär med träfat och skeppsvrak som pryder marknaden, hit söker sig gärna de yngre besökarna då platsen är lite av ett nöjesfält med sitt stora pariserhjul. För de som vill söka sig till en lugn och avkopplad miljö, så är Schrangen ett alternativ i gamla stan. På den här gatan finns det en stjärnbelyst granskog där man kan njuta av diverse godsaker.

Dagsprogram

Dag 1:
Södra Sverige - Lübeck
Vi lämnar Sverige bakom oss då vi först tar sikte på Danmark via Öresundsbron. Vi kör igenom Danmark och ner mot färjeläget i Rödby där vi inväntar vår båt som tar oss till Puttgarden på 45 minuter.
Vi stannar i Burg på Calles. Vi gör de stora inköpet här för att komplettera på söndagen med handel på Bordershop i Puttgarden.
Efter att vi har checkat in så är det helt valfritt vad ni önskar att göra här i denna underbara staden.
Besök på världens mest berömda marsipancafé Café Niederegger?
Kvällsmiddag på hotellet ingår

Dag 2:
Lübeck- Södra Sverige
14:00 avfärd från Lübeck
Efter att ha sovit riktigt gott och njutit av ännu en härlig frukost på hotellet så får ni egentid i Lübeck fram tills vi ska åka hemåt igen.. Vi kommer att stanna till på Bordershop i Puttgarden och komplettera de sista.
Ca.21:00-21:30 åter i Kristianstad

Anslutningar & Tider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst
Osby Lars Dufwa *MINST 10st totalt 04:55
Broby Brobygrillen,baksidan,*MINST 10st totalt 05:15
Bromölla Bellas Place *MINST 10st totalt 05:25
Knislinge Preem-macken *MINST 10st totalt 05:25
Färlöv Bussfickan Kyrkan *MINST 10st totalt 05:40
Kristianstad El-Giganten/Mio Möblers parkering 05:55
Hörby Tanka,Slagtoftavägen 60 06:20
Lund Södra Circle K-macken 06:45
Malmö Lockarp Shell-macken,*MINST 8st 07:00

Karta

Avgångar & priser

För att se detaljer kring avgångstider, klicka på pilen.

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
3/12Visa påstigningsorter & tider BussJulmarknad Lübeck 2 dgr
Boka till frukostbulle + kaffe till nerresan
Mer än 82 995:-Boka
10/12Visa påstigningsorter & tider BussJulmarknad Lübeck 2 dgr
Boka till frukostbulle + kaffe till nerresan
Mer än 82 995:-Boka

Hotell

Radisson Senator Hotel Lübeck 2 dgr
Bo i hjärtat av Lübeck på 5 stjärninga Radisson Blu Senator Hotel, Lübeck Radisson Blu Senator Hotel i Lübeck ligger direkt bredvid floden Trave och på kort promenadavstånd från den gamla stadsdelen...