Skip to main content

Följ med Kagans Buss till Gotland

"Solens, raukarna, rosorna och ringmurens ö".

14-17 maj
10-13 september

På denna resan så får ni också utan extra kostnad följa med oss på flera utflykter för att se vad Gotland har att erbjuda. Några av de sevärdheter vi kommer att besöka är Fårö kyrka, Raukarna, Lummelundagrottorna, Öja kyrka, Hoburgsgubben och VISBY så klart!

Vår underbara guide som bor på Gotland kommer berätta allt om hur det är att leva på Gotland.

Mycket som ingår i i denna resan. Läs mer under ”Dagsprogram” och ”Utflykter”. 

Vi bor på underbara och 4-stjärninga Hotell Slottsbacken som ligger innanför ringmuren och kan erbjuda dig ett nytt och fräscht boende med ett mycket bra läge i Visby innerstad. Shoppinggatorna ligger endast ett stenkast bort.

Utflykter

Fårö kyrka 

Fårö församling är Gotlands nordligaste och utgörs av Fårö socken med öarna Fårö och Gotska Sandön. Församlingen tillhör Norra Gotlands pastorat, NGP, tillsammans med Bunge Rute Fleringe församling, Forsa församling, Othem-Boge församling, Stenkyrka församling, Gothem församling och Väskinde församling.
Ingemar Bergmans grav tittar vi också på.

Raukarna

En rauk är en av abrasion formad sten, ett geologiskt vittringsfenomen som bildas när relativt mjukare bergarter vid stränder eroderas av det omgivande havet och en hårdare kärna av kalksten blir kvar. Den ännu pågående landhöjningen efter den senaste nedisningen tar raukar upp ur havet. Raukar är vanliga på Gotland. 

Fårögården

Gotländsk medelhavsmat spm är kärleksfullt tillagad av lokala råvaror på Fårö – välkommen!
Här säljs öl, bryggt i små serier på plats hos oss på Fårö. Ölet kommer bara att säljas på Fårö. I vår meny hittar du hela listan. Ta chansen och prova riktigt hantverksöl med unika smaker

Lummelundagrottorna​
.

De första besökarna som tog sig in i Lummelundagrottans inre delar var tre äventyrslystna pojkar från Visbytraken. Året var 1948 och de var de första som fick uppleva de stora grottsalarna med sina spegelsjöar, märkliga fossil och alla vackra droppstensformationer. Det blev en stor nyhet och många ville besöka grottan.
1959 anordnades den första guidningen av grottan och ända sedan dess har över 4 miljoner personer besökt och fascinerats av Lummelundagrottans märkliga värld.

Middag Bad Wolf

Efter en heldagsutflykt så kan det var gott med nått i magen. Så vi passar på att äta en gemensam middag på Bad Wolf i Visby för att avsluta en riktigt trevlig  dag. 

Öja Kyrka

Kyrkan är en stenkyrka vars äldsta delar härrör från 1200-talets början. Den innehåller ett flertal konsthistoriskt intressanta målningar samt Nordens enda stående triumfkrucifix. Kyrkan är mest känd för sitt triumfkrucifix samt den vackra "Öjamadonnan"

Lars Jonsson OM han har öppet

Lars Jonsson, född 22 oktober 1952 i Stockholm, är en svensk konstnär bosatt i Hamra socken på södra Gotland. Han utsågs till hedersdoktor vid Uppsala universitets historisk-filosofiska fakultet 2002.
Lars Jonsson är främst verksam inom genren fågelmåleri. Han har bland annat givit ut flera illustrerade fågelböcker. Hans akvareller och oljemålningar finns numera att beskåda i Museum Lars Jonsson i Vamlingbo på Gotland.

Lammgrillning Frimis 

Efter ännu en fullspäckad utflyktsdag så tar vi oss till Frims där vi får avnjuta ett fantastiskt lammgille, helgrillat lamm från Graute gård. Miljön är otroligt vacker som vi äter denna middagen på.

I priset ingår

  • Bussplats i modern turistbuss
  • Vilostol på båten dit och hem
  • Bussfrukost på vägen till Oskarshamn
  • 3 övernattningar i dubbelrum på Hotell Slottsbacken inklusive frukost
  • 2 kvällsmiddagar
  • 2 luncher
  • Alla utflykter med entrér och guide i 2 dagar

Karta

Hotell

Slottsbacken Visby
Helt nytt fyrstjärnigt hotell som öppnade i juli 2012, beläget innanför ringmuren i Visby, nära havet och bara ett stenkast från restauranger och shopping. 29 dubbelrum med dusch och wc, några med hav...
Kontakta oss
Adress:
Kagans Resor AB
Box 11045
291 11 FÄRLÖV

Kristianstad Arena
Västra Storgatan 69
291 54 Kristianstad

Jag stödjer barncancer fonden