Gotland

Följ med oss till Gotland
"Solens, raukarna, rosorna och ringmurens ö"
Ja, kärt barn har många namn.  ndagsmiddag Hurva Gästis
Sönd-Onsd 20/5 - 23/5-2018

Pris:5495:-
Enkelrumstillägg 1800:-

På denna resan så får ni också utan extra kostnad följa med oss på flera utflykter för att se vad Gotland har att bjuda på. Några av sevärdheterna vi kommer att besöka är Fårö kyrka, Raukarna, Kalkmuseet Bläse, Lummelundagrottorna, Öja kyrka, Kettelvik stenmuseum.  

Det finns också tid och utrymmer för att själva upptäcka vad Visby och Gotland kan erbjuda. 

Här finns verkligen något för alla. 

Läs mer under ”Dagsprogram” och ”Utflykter” 

Vi bor på underbara och nyöppna 4-stjärninga Hotell Slottsbacken som kan erbjuda dig ett nytt och fräscht boende med ett mycket bra läge i Visby innerstad. Shoppinggator ligger ett stenkast bort.

Pris från:
5 495:-
Dagar:4
*Plats i modern turistbuss
*Bussguide på Gotland
*Del i dubbelrum med frukost
*Kvällsmat 2 kvällar & lunch 2 dagar
*Bussfrukost på vägen till Oskarshamn
*alla entreér och utflykter
*Alla vägavgifter/färjeavgifter
Boka resa

Anslutning & Dagsprogram

Anslutning Avresetid Plats
Kristianstad 06:00 Sommarlust
Färlöv 06:10 Bussfickan biblioteket
Hanaskog 06:20 Träffpunkten,Torgvägen
Knislinge 06:25 Preem
Broby 06:40 Brobygrillen,baksidan
Osby 07:00 Lars Dufwa
Älmhult 07:25 IKEA

 

Dag 1, söndag 20 maj:
Södra Sverige - Gotland
Vi lämnar södra Sverige på morgonen och åker till Oskarshamn där vi kommer att anlända i god tid till färjan som ska avgå 11:00 för att ta oss sista biten till underbara Visby och Gotland. 
Väl på plats så checkar vi in på 4-stjärninga Hotell Slottsbacken 
Efter incheckningen har vi egen tid för att kanske stanna på hotellet lite och ta det lugnt. Utforska vad Visby kan erbjuda av shopping och restauranger eller varför inte bara strosa omkring och njuta av den härliga atmosfären i stan. 

Dag 2, måndag 21 maj:
Norra Gotland & Fårö
Efter att ha ätit en god frukost så väntar nu en heldagsutflykt till Norra Gotland.
09:00 är det avgång med bussen från hotellet och vårat första stopp kommer att vara vid Fårö kyrka och besöka Ingemar Bergmans grav bl.a. och sen vidare och tittar på Raukarna.
Lunchen åter vi på Fårögården.
Efter lunchen besöker vi bl.a. Kalkmuseet Bläse och Lummelundagrottorna.
På kvällen äter vi en gemensam middag på Bad Wolf BBQ.

Dag 3, tisdag 22 maj:
Södra Gotland
Även idag så väntar en heldagsutflykt efter frukosten på hotellet.
09:00 avgår bussen och idag tar vi oss till de södra delarna av Gotland där vårat första stopp kommer att bli vid Öja kyrka, där vi även passar på att ta en kopp kaffe. 
Efter detta åker vi till Kettelvik stenmuseum innan vi stannar till på Majstregården för en god lunch. 
Mätta och belåtna åker vi vidare via kusten och besöker målaren Lars Jonsson som också är utnämnd till hedersdoktor och bor i Hamra socken på södra Gotland.
På kvällen äter vi gemensam middag med grillat lamm på Frimis i Visby.

Dag 4, onsdag 23 maj:
Gotland - Södra Sverige
Så klart väntar en god frukost på hotellet även idag.
Idag har man tid att själva utforska det ni inte hunnit med i Visby under resan. Kanske passa på att shoppa med någon souvenir med hem som minne av denna resan om man bortser från alla minnen som ni upplevt undervägs. 
16:00 kommer bussen att lämna hotellet för att ta oss till färjan från Visby till Oskarshamn.
Väl framme i Oskarshamn 20:00 så beger vi oss hemåt mot södra Sverige igen. 

Utflykter

Fårö kyrka 

Fårö församling är Gotlands nordligaste och utgörs av Fårö socken med öarna Fårö och Gotska Sandön. Församlingen tillhör Norra Gotlands pastorat, NGP, tillsammans med Bunge Rute Fleringe församling, Forsa församling, Othem-Boge församling, Stenkyrka församling, Gothem församling och Väskinde församling.
Ingemar Bergmans grav tittar vi också på.
 

Raukarna

En rauk är en av abrasion formad sten, ett geologiskt vittringsfenomen som bildas när relativt mjukare bergarter vid stränder eroderas av det omgivande havet och en hårdare kärna av kalksten blir kvar. Den ännu pågående landhöjningen efter den senaste nedisningen tar raukar upp ur havet. Raukar är vanliga på Gotland. 

Fårögården

Gotländsk medelhavsmat, kärleksfullt tillagad av lokala råvaror på Fårö – välkommen!
Här säljs öl, bryggt i små serier på plats hos oss på Fårö. Ölet kommer bara att säljas på Fårö. I vår meny hittar du hela listan. Ta chansen och prova riktigt hantverksöl med unika smaker.

Kalkmusset Bläse

Bläses största tillgång och mest intressanta del är kalkbruksmuseet. Där skildras stenindustrin på Gotland och besökarna får en unik inblick i arbetarnas liv och villkor. En hel avdelning berättar om kvinnornas och familjernas tillvaro, en annan visar George Mobergs berömda skulpturer.
Museet kompletteras med bibliotek som bevarat intressant arkivmaterial.

Lummelundagrottorna​
.

De första besökarna som tog sig in i Lummelundagrottans inre delar var tre äventyrslystna pojkar från Visbytraken. Året var 1948 och de var de första som fick uppleva de stora grottsalarna med sina spegelsjöar, märkliga fossil och alla vackra droppstensformationer. Det blev en stor nyhet och många ville besöka grottan.
1959 anordnades den första guidningen av grottan och ända sedan dess har över 4 miljoner personer besökt och fascinerats av Lummelundagrottans märkliga värld.
 

Middag Bad Wolf

Efter en heldagsutflykt så kan det var gott med nått i magen. Så vi passar på att äta en gemensam middag på Bad Wolf i Visby för att avsluta en riktigt trevlig  dag. 

Öja Kyrka

Kyrkan är en stenkyrka vars äldsta delar härrör från 1200-talets början. Den innehåller ett flertal konsthistoriskt intressanta målningar samt Nordens enda stående triumfkrucifix. Kyrkan är mest känd för sitt triumfkrucifix samt den vackra "Öjamadonnan"

Kettelviks Stenmuseum

Med mekaniseringen av stenindustrin har de flesta stenhuggarna försvunnit. Kettelviksmuseet visar den gamla arbetsmiljön och hur det förr i tiden gick till.
Arbetet med museet påbörjade 1987 när Jan Kviberg på Gotlandsbrynet fick överta den legendariske huggaren John Larssons kula (stenbrott) vid Kettelvik som då hade varit i bruk i gott och väl 50 år.

Majstregården

Majstregårdens matsal med fönster åt tre håll är så nära en naturupplevelse en kan komma. Solsken, solnedgång, vind, regn, åska - här upplever ni att ni sitter mitt i Gotlands underbara natur. Njut av anrättningar på bl.a. lamm och lax eller enbart en kopp kaffe med saffranspannkaka och husets egen salmbärssylt.

Lars Jonsson

Lars Jonsson, född 22 oktober 1952 i Stockholm, är en svensk konstnär bosatt i Hamra socken på södra Gotland. Han utsågs till hedersdoktor vid Uppsala universitets historisk-filosofiska fakultet 2002.
Lars Jonsson är främst verksam inom genren fågelmåleri. Han har bland annat givit ut flera illustrerade fågelböcker. Hans akvareller och oljemålningar finns numera att beskåda i Museum Lars Jonsson i Vamlingbo på Gotland.

Lammgrillning Frimis 

Efter ännu en fullspäckad utflyktsdag så tar vi oss till Frims där vi får avnjuta ett fantastiskt lammgille, helgrillat lamm från Graute gård.

I priset ingår

  • Bussplats i modern turistbuss
  • Stol på båten både dit och hem.
  • Bussfrukost på vägen till Oskarshamn
  • 3 övernattningar i dubbelrum på Hotell Slottsbacken inklusive frukost
  • 2 middagar, BBQ mat på Bad Wolf & Lammgrillningen Frimis.
  • 2 luncher, Fårögård & Majstregården
  • Alla utflykter med entreér i 2 dagar

Avgångar & priser

För att se detaljer kring avgångstider, klicka på pilen.

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
20/5BussGotlandMer än 8
5 495:-
458:-/mån
BokaMer information