Skip to main content

Följ med Kagans Buss till Gotland

Ringmuren i VisbyRingmuren i Visby
Raukar på FåröRaukar på Fårö
FåröFårö
FåröFårö

"Solens, raukarna, rosorna och ringmurens ö".
Ja, kärt barn har många namn. 

Söndag - Onsdag
17 - 20 maj
6 - 9 september
ndagsmiddag Hurva Gästis
Pris: 5995:- per person del i dubbelrum

Enkelrumstillägg: 1800:-

På denna resan så får ni också utan extra kostnad följa med oss på flera utflykter för att se vad Gotland har att erbjuda. Några av sevärdheterna vi kommer att besöka är Fårö kyrka, Raukarna, Lummelundagrottorna, Öja kyrka, Kettelvik stenmuséum, Muséum Lars Jonsson, Hoburgsgubben bl.a.

Vår underbara guide som bor på Gotland kommer berätta allt om hur de är att leva på Gotland.

Mycket som ingår i i denna resan. Läs mer under ”Dagsprogram” och ”Utflykter”. 

Vi bor på underbara och 4-stjärninga Hotell Slottsbacken som ligger innanför ringmuren och kan erbjuda dig ett nytt och fräscht boende med ett mycket bra läge i Visby innerstad. Shoppinggatorna ligger ett stenkast bort.

Anslutning & Dagsprogram

Anslutning Avresetid Plats
Kristianstad 07:10 Mio Möbler/El-Giganten parkering
Färlöv 07:15 Bussfickan biblioteket
Hanaskog 07:20 Bussfickan utmed vägen
Knislinge 07:30 Preem
Broby 07:35 Brobygrillen,baksidan
Osby 07:50 Lars Dufwa
Älmhult 08:05 IKEA

 

Dag 1, söndag:
Södra Sverige - Gotland
Vi lämnar södra Sverige på morgonen och åker till Oskarshamn där vi kommer att anlända i god tid till färjan som ska avgå 11:50 för att ta oss sista biten till underbara Visby och Gotland. 
Frukoststopp längs vägen kommer vi att ha.
Ankrar Visby 15:00.
Väl på plats så checkar vi in på 4-stjärninga Hotell Slottsbacken 
Efter incheckningen har vi egentid för att kanske stanna på hotellet lite och ta det lugnt, utforska vad Visby kan erbjuda av shopping och restauranger eller varför inte bara strosa omkring och njuta av den härliga atmosfären i stan. 

Dag 2, måndag:
Norra Gotland & Fårö
Efter att ha ätit en god frukost väntar nu en heldagsutflykt till Norra Gotland.
Kl. 09:00 är det avgång med bussen från hotellet och vårat första stopp kommer att vara vid Fårö kyrka och besöka Ingemar Bergmans grav bl.a. och sen vidare och tittar på Raukarna.
Lunchen äter vi på Fårögården.
Efter lunchen besöker vi bl.a. Kalkmuseet Bläse och Lummelundagrottorna.
På kvällen äter vi en gemensam middag på Bad Wolf BBQ.

Dag 3, tisdag:
Södra Gotland
Även idag så väntar en heldagsutflykt efter frukosten på hotellet.
Kl. 09:00 avgår bussen och idag tar vi oss till de södra delarna av Gotland där vårt första stopp kommer att bli vid Öja kyrka. Där vi även passar på att ta en kopp kaffe. 
Efter detta åker vi till Kettelvik stenmuseum. Efter besöket på stenmuseet ska vi titta in Hoburgsgubben. Lunch sedan.
Mätta och belåtna åker vi vidare via kusten och besöker målaren Lars Jonsson som också är utnämnd till hedersdoktor och bor i Hamra socken på södra Gotland.
På kvällen äter vi gemensam middag med grillat lamm på Frimis i Visby.

Dag 4, onsdag:
Gotland - Södra Sverige
Så klart väntar en god frukost på hotellet även idag.
Idag har man tid att själva utforska det ni inte hunnit med i Visby under resan. Kanske passa på att shoppa med någon souvenir med hem som minne av denna resan om man bortser från alla minnen som ni upplevt undervägs. 
Kl. 16:00 kommer bussen att lämna hotellet för att ta oss till färjan från Visby till Oskarshamn.
Kl. 16:40 avgår färjan från Visby.
Kl. 19:50 anländer färjan till Oskarshamn och vi beger oss hemåt mot södra Sverige igen. 

Utflykter

Fårö kyrka 

Fårö församling är Gotlands nordligaste och utgörs av Fårö socken med öarna Fårö och Gotska Sandön. Församlingen tillhör Norra Gotlands pastorat, NGP, tillsammans med Bunge Rute Fleringe församling, Forsa församling, Othem-Boge församling, Stenkyrka församling, Gothem församling och Väskinde församling.
Ingemar Bergmans grav tittar vi också på.

Raukarna

En rauk är en av abrasion formad sten, ett geologiskt vittringsfenomen som bildas när relativt mjukare bergarter vid stränder eroderas av det omgivande havet och en hårdare kärna av kalksten blir kvar. Den ännu pågående landhöjningen efter den senaste nedisningen tar raukar upp ur havet. Raukar är vanliga på Gotland. 

Fårögården

Gotländsk medelhavsmat spm är kärleksfullt tillagad av lokala råvaror på Fårö – välkommen!
Här säljs öl, bryggt i små serier på plats hos oss på Fårö. Ölet kommer bara att säljas på Fårö. I vår meny hittar du hela listan. Ta chansen och prova riktigt hantverksöl med unika smaker

Lummelundagrottorna​
.

De första besökarna som tog sig in i Lummelundagrottans inre delar var tre äventyrslystna pojkar från Visbytraken. Året var 1948 och de var de första som fick uppleva de stora grottsalarna med sina spegelsjöar, märkliga fossil och alla vackra droppstensformationer. Det blev en stor nyhet och många ville besöka grottan.
1959 anordnades den första guidningen av grottan och ända sedan dess har över 4 miljoner personer besökt och fascinerats av Lummelundagrottans märkliga värld.

Middag Bad Wolf

Efter en heldagsutflykt så kan det var gott med nått i magen. Så vi passar på att äta en gemensam middag på Bad Wolf i Visby för att avsluta en riktigt trevlig  dag. 

Öja Kyrka

Kyrkan är en stenkyrka vars äldsta delar härrör från 1200-talets början. Den innehåller ett flertal konsthistoriskt intressanta målningar samt Nordens enda stående triumfkrucifix. Kyrkan är mest känd för sitt triumfkrucifix samt den vackra "Öjamadonnan"

Kettelviks Stenmuseum

Med mekaniseringen av stenindustrin har de flesta stenhuggarna försvunnit. Kettelviksmuseet visar den gamla arbetsmiljön och hur det förr i tiden gick till.
Arbetet med museet påbörjade 1987 när Jan Kviberg på Gotlandsbrynet fick överta den legendariske huggaren John Larssons kula (stenbrott) vid Kettelvik som då hade varit i bruk i gott och väl 50 år.

Majstregården

Majstregårdens matsal med fönster åt tre håll är så nära en naturupplevelse en kan komma. Solsken, solnedgång, vind, regn, åska - här upplever ni att ni sitter mitt i Gotlands underbara natur. Njut av anrättningar på bl.a. lamm och lax eller enbart en kopp kaffe med saffranspannkaka och husets egen salmbärssylt.

Lars Jonsson

Lars Jonsson, född 22 oktober 1952 i Stockholm, är en svensk konstnär bosatt i Hamra socken på södra Gotland. Han utsågs till hedersdoktor vid Uppsala universitets historisk-filosofiska fakultet 2002.
Lars Jonsson är främst verksam inom genren fågelmåleri. Han har bland annat givit ut flera illustrerade fågelböcker. Hans akvareller och oljemålningar finns numera att beskåda i Museum Lars Jonsson i Vamlingbo på Gotland.

Lammgrillning Frimis 

Efter ännu en fullspäckad utflyktsdag så tar vi oss till Frims där vi får avnjuta ett fantastiskt lammgille, helgrillat lamm från Graute gård. Miljön är otroligt vacker som vi äter denna middagen på.

I priset ingår

  • Bussplats i modern turistbuss
  • Vilostol på båten dit och hem
  • Bussfrukost på vägen till Oskarshamn
  • 3 övernattningar i dubbelrum på Hotell Slottsbacken inklusive frukost
  • 2 middagar - BBQ mat på Bad Wolf & Lammgrillningen Frimis
  • 2 luncher
  • Alla utflykter med entréer och guide i 2 dagar
  • Alla bro- och vägavgifter

Hotell

Slottsbacken Visby
Slottsbacken Visby
Helt nytt fyrstjärnigt hotell som öppnade i juli 2012, beläget innanför ringmuren i Visby, nära havet och bara ett stenkast från restauranger och shopping. 29 dubbelrum med dusch och wc, några med hav...
Kontakta oss
Adress:
Kagans Buss
Åbyvägen 269
29195 FÄRLÖV
Guldsponsor till Team Rynkeby
Guldsponsor till Team Rynkeby, Jag stödjer barncancer fonaden