Skip to main content

Vandringsresa i färgsprakande natur i september till Grövelsjöfjällen

18-22 september 2024
 

Grövelsjöfjällen är lättillgängliga fjäll, mjuka och vackra i sina former. Att vandra här kräver inte mycket mer än vanlig kondition, sunt förnuft och bekväma skor!
Kryssmärkta vandringsleder börjar direkt från hotellet och tar dig snabbt upp på kalfjället. 

Under sommaren och hösten är Grövelsjöfjällen oerhört populärt för fjällvandrare. Fina och lättillgängliga vandringsleder för all sorts vandring.
Här finns även ett fantastiskt fiskevatten som har ett varierat marinliv och lockar sport- och nöjesfiskare från när och fjärran. Ett annat sätt att upptäcka naturen är att paddla kanot.
Under sensommaren är bärplockning populärt även här. Vilken aktivitet ni än väljer är vildmarkskänslan närvarande runt hela Storsäternområdet.

Tre dagar är vi på plats i fjällen. Två av dagarna ingår det guidade vandringar. Den ena lätt och den andra lite mer utmanande. I bokningstillfället väljer man vilken man vill ha och givetvis ingår de i priset, men det måste vara minst 10 personer anmälda till varje guidning. De varar i vardera 5 timmar och det är en professionell guide som verkligen kan hela området. Ni får uppleva underbar utsikt, porlande bäckar och under vandringen tar guiden Björn er till områdets vackraste platser. Ni får uppleva utsikten och den underbara naturen när fjällvärlden är som vackrast.

Vi bor på det klassiska fjällhotellet Storsätra Fjällhotell som byggdes 1939 mitt i vackra Grövelfjäll i norra Dalarna. I resan ingår det helpension där det bland annat är trerättermiddag på kvällarna (läs mer under hotellinformationen).

Bilder från den omtyckta resan 2020 & 2021 kan ni titta på här

Anslutning & Dagsprogram

Dag 1, onsdag:
Vi lämnar Kristianstad/Skåne tidigt på morgonen för flera stopp längs vägen samt att vi vill komma fram till Grövelsjöfjällen så tidigt som möjligt. Vi reser med vår moderna turistbuss genom Sverige. Vi stannar och tar pauser längs vägen och efter några timmar stannar vi för kaffe och frukostbullar.
Under resan upp kommer vi givetvis att stanna och äta lunch (ingår inte i priset). Vi beräknar ankomst ca. kl. 18.00.
Vi kommer resa Kristianstad - Värnamo - Jönköping - Skövde - Kristinehamn - Grövelsjöfjällen.  

När vi ankommer till Grövelsjöfjällen checkar vi in på Storsätra Fjällhotell och kl. 20.00 äter vi en god kvällsmiddag.

Dag 2, torsdag:
Idag är det lite lättare vandring. Vi träffas i receptionen efter frukost för transport till startplatsen. Vandringen varar i ca. 5 timmar och ni stannar för fika och lunch. Ni får termos med kaffe, te,vatten, buljongsoppa eller blåbärssoppa med er från hotellet och under frukosten packar ni ihop en "matlåda" och gör iordning ert lunchpaket att ha med er på vandringen. Det är en kortare vandring med mycket guidning om Grövelsjöfjällen, flora, fauna, rennäring och kultur. Ni vandrar i lagom lugnt tempo, men rör er i ojämn terräng och med viss stigning under dagen. En perfekt introduktionsdag till Grövelsjöfjällen.

Ni som är kvar på hotellet njuter av naturen på egen hand och kan gå ut i vandringslederna. Det serveras sopplunch i restaurangen och under eftermiddagen serveras det kaffe med hembakt. 15.00-17 varje dag så serverar vi eftermiddagsfika i deras lounge.
Klockan 17:45 eller 20:00.
Man bokar sin sittning senast 11:00 samma dag, gäller alla dagarna.

Dag 3, fredag:
Denna dag är den guidade vandringen något längre vilket gör att ni ser mer av Grövelsjöfjällen. Tempot är fortfarande relativt lugnt, men med färre stopp och mer flyt i vandringen.
Ni träffas i receptionen efter frukost för transport till startplatsen. Även denna vandring varar i ca. 5 timmar och ni stannar också för fika och lunch. Ni får en termos med kaffe, te, vatten, buljongsoppa eller blåbärssoppa med er från hotellet och under frukosten packar ni ihop en "matlåda" och gör iordning ert lunchpaket att ha med er på vandringen.

Ni som är kvar på hotellet njuter av naturen och kan gå ut i vandringslederna. Det serveras sopplunch i restaurangen och under eftermiddagen serveras det kaffe med hembakt. 
Klockan 17:45/20:00 serveras det kvällsmiddag i restaurangen.

Dag 4, lördag:
Denna dag har hela gruppen till eget förfogande. Ni kan njuta av vandringslederna på egen hand, bada i badtunnan, hyra kanot, kolla om det finns några bär etc.
Även denna kväll äter vi trerättersmiddag kl. 17:45/20:00 i restaurangen.

Dag 5, söndag:
Efter en ordentligt frukost och fulladdad med energi åker vi från hotellet kl. 08.00 och lämnar härliga Grövelsjöfjällen bakom oss. Vi åker samma väg tillbaka och kommer att stanna för att äta lunch och fika (det ingår inte i priset). Vi beräknar att vara tillbaka i Kristianstad ca. kl. 21.00.

Utrustningstips inför vandringen

Här följer en lista på de viktigaste sakerna att få med inför vandringarna
 

* Sköna skor/kängor att vandra i
* Termos till kaffe/te som hotellet fyller på åt dig till lunchpaketet som du gör under hotellfrukosten
* Regnkläder om det skulle komma någon regnskur
* Sittunderlag till fikapausen
* Varmt extraplagg för fikapaus samt mössa och vantar. (Vi äter lunch ute på fjället).
* En ryggsäck stor nog att få plats med ovan nämnda utrustning
* Om du brukar gå med stavar så kan de vara till avlastning vid vandring i terrängen (inget som krävs för turerna)

Den ansvariga guiden för vandringarna vill även på förhand veta om ni har någon skada, sjukdom eller medicinering som kan komma att påverka din säkerhet på turerna.

Meddela Kagans Buss så vidarbefordrar vi informationen.

Vandringarna

Läs vandringsprogrammet Björn hade 2023: 

Anslutningar & Tider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst
Åker ej med i bussen   00:00
Kristianstad El-Giganten/Mio Möblers parkering 05:00
Färlöv Bussfickan vid biblioteket 05:10
Knislinge Preem macken 05:25
Osby COOP X:tra(gamla Netto) 05:45
Markaryd Samåkningsparkeringen Gerdmans rondellen 06:10
Ljungby Ljungbystoppet Circle K 06:40
Värnamo Bredasten, Circle K frukoststopp 07:25
Jönköping A6 IKEA/McDonalds parkeringen 08:00
Mullsjö Mullsjö, VIP 08:35
Skövde Circle K Rydsrondellen 09:20
Mariestad Mariestad, Rattugglan 09:45
Kristinehamn Kristinehamn 11:00
Filipstad Filipstad 11:45

Karta

Avgångar & priser

För att se detaljer kring avgångstider, klicka på pilen.

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
18/9Visa påstigningsorter & tider BussVandringsresa Grövelsjön
Boka till frukostbulle + kaffe på utresan
Mer än 87 995:-Boka

Hotell

Storsätra Fjällhotell
Detta 4* hotell ger intrycket av ett lugn, harmoni och avkoppling. Rummen har alla nödvändiga faciliteter och i relaxavdelningen finns traditionell bastu och tempererad badtunna, allt man önskar för a...
Kontakta oss
Adress:
Kagans Resor AB
Box 11045
291 11 FÄRLÖV

Kristianstad Arena
Västra Storgatan 69
291 54 Kristianstad

Idrottsklubbar Kristianstad