Skip to main content

Sommarbuskis på Vallarnas Teater
"Skrot, hopp & kärlek" med Claes Månsson!

Sommarens skrattfest på Vallarnas Teater i Falkenberg.

Ingår söndagsmiddag på anrika Kvibille Gästis!

30 juli
6 augusti
13 augusti
 

Detta ingår:
Bussresa
Sittplatsbiljett
"Söndags​​​​middag" Kvibille Gästis

Skrot, hopp och kärlek

Förra årets succéföreställning på Vallarnas friluftsteater följs i år upp av ännu en skrattbuskis, signerad Pär Nymark, denna gång med Micke Riesebeck som parhäst i manusskrivandet. Det blir en galet rolig och explosiv rockabilly-buskis med stålkam, brylkräm, kärlek och naturligtvis också lite hembränt. På scen ser vi publikfavoriterna Annika Andersson, Micke Riesebeck, Claes Månsson, Jojje Jönsson med flera, redo att bjuda på sommarens absolut skrattigaste föreställning.

Ensemble: Claes Månsson, Micke Riesebeck, Annika Andersson, Jojje Jönsson, med flera.
Manus: Mikael Riesebeck & Pär Nymark Regi: Pär Nymark

Handlingen utspelar sig någonstans i de halländska skogarna. Där ligger en gammal bilverkstad, som en gång blomstade, men numera blivit mer av en skrotfirma. Firman drivs av en lätt dysfunktionell raggarfamilj bestående av en tuff manhaftig kvinna (Annika Andersson) och hennes hopplösa son (Micke Riesebeck) som hellre drömmer om att få spela musik och se världen än att driva en skrot med sin mamma.

På skroten bor även den ständigt rökande småpilska raggarmormorn (Jeanette Capocci) som, när hon inte hackar på sin dotter, stöter på varje karl som sätter sin fot gården.  Affärerna som numera mest består av att sälja hembränt, stöldgods och metallskrot går inget vidare och familjen hotas av vräkning av kommunen.

I ett desperat försök att rädda situationen lägger raggarmamman familjens sista slantar på ett stort parti koppar, stulet från SJ – som hon planerar sälja vidare till den lokala gangstern ”Slaktar-Lasse” (Claes Månsson). För att ställa till det ytterligare får dessutom den prydliga familjen Svensson samma dag fel på bilen under en resa ner mot Köpenhamn och tvingas söka hjälp hos raggarfamiljen på skroten.

Det blir minst sagt en kulturkrock när de båda familjerna möts. Inte blir det lättare av att dottern i familjen Svensson och raggarsonen fattar tycke för varandra, eller att mormor bestämmer sig för att förföra herr Svensson, eller att den livsfarlige Slaktar-Lasse dyker upp för att hämta sin koppar. Som grädde på moset besöker den snubblande olycksdrabbade skattmasen (Jojje Jönsson) skroten för att en gång för alla reda upp skatteproblemen.

Det blir en galen och explosiv rockabilly-buskis med stålkam, brylkräm, massor av skratt och naturligtvis också lite hembränt. Spelas sommaren 2023. Premiär söndagen den 2 juli. Det här vill du helt enkelt inte missa!

Ställer artisten/gruppen/teater in showen/konsert återbetalas biljettpriset för showen, resan genomförs ändå om vi måste göra det och återbetalas ej. Ställer de in god tid innan så hotell etc. kan avbokas återbetalas hela resan.

Dagsprogram

Söndag 30 juli, 6 aug & 13 aug
15 min. bensträckare på Knäred rastplats.
Kl. 12:30-13:45 äter vi söndagsmiddag på Kvibille Gästis.

Varmrätt, grönsaker, sallad, bröd samt kaffe och kaka
2022 års meny, 2023 ej klar än:
– Helstekt Fläskytterfilé med svampsås och kokt/brynt potatis eller gratäng

Kl. 15:00 Börjar Skrot, hopp och kärlek på Vallarnas Teater
Ca. 17:30 slut och åter mot Skåne

Kontakta oss
Adress:
Kagans Resor AB
Box 11045
291 11 FÄRLÖV

Kristianstad Arena
Västra Storgatan 69
291 54 Kristianstad

Jag stödjer barncancer fonden