Skip to main content

Bussresa till Julmarknad i Bremen

Prissänkt med 400kr under vecka 44, från ord.pris 4600kr till 4200kr

Bremens julmarknad anses vara en av de vackraste i Tyskland!
Vi bor på flotta 4* Dorint City-Hotel (f.d.Swissôtel).

Ingår kvällsmiddag på ankomstdagen

Följ med oss på en 4 dagars julmarknadsresa till underbara Bremen. Rådhustorget lever upp och med alla medeltida hus runt Böttcherstrasse känns det som att man färdats många hundra år tillbaka i tiden. Eller shoppa på stadens nära 5 km långa shoppingstråk.
Bremen ligger vid floden Weser och har cirka en halv miljon invånare. Staden utgör på egen hand Tysklands minsta delstat. Runt Marktplatz finns sevärdheter som domkyrkan, rådhuset, Rolandstatyn och stadsmusikanternas staty. Här finns även den populära julmarknaden med sina över 170 olika stånd och bodar. I det närliggande Schnoorkvarteret hittar vi trivsamma kaféer, restauranger och butiker.

Dagsprogram

Dag 1:
Södra Sverige- Bremen
Vi tar oss via Öresundsbron över till Danmark där vi kör ner till färjeterminalen i Rödby för att sedan ta båten över till Puttgarden. Vi kommer även att ha möjlighet att shoppa i Burg innan vi beger oss mot Bremen.
På vägen kommer vi också att stanna för lite lunch och bensträckare innan vi beräknas ankomma Bremen vid 16:30 - 17:00-tiden och då checkar vi in på vårt hotell.  
På kvällen ingår det gemensam middag på hotellet.

Dag 2:
Bremen
Börja dagen med en fantastisk frukost på hotellet för att sedan ha hela dagen som man själv önskar. 

Utforska Bremen på egen hand, rådhuset, de omtalade Stadsmusikanterna från bröderna Grimms sagor, ståtliga Rolandsstatyn, vackra Schüttingshaus, historiska Böttcherstrasse och det mysiga kvarteret Schnoor. 
Nu väntar julmarknaden med allt från enastående hantverk till lokala läckerheter och Bremens nära 5 km långa shoppingstråk med alla butiker och varuhus. Kort sagt – här finns något för alla! Det är bara att kasta sig ut i julmarknadsvimlet. Inget går upp mot Bremen i juletid!

Dag 3:
Bremen
Ni fortsätter där dag 2 tog slut:-)

Dag 4:
Bremen - Södra Sverige
Avfärd kl. 09:00
Även idag hinner vi njuta av frukostbuffén på hotellet innan det är dags för avgång från hotellet och på vägen finns det även möjlighet att shoppa på Bordershop där vi kommer att stanna till. 

Vi beräknar att vara åter i Kristianstad vid 17:30 igen. 

Karta

Hotell

Dorint Hotel,Bremen
Detta hotell har ett mycket bra och centralt läge. Hotellet hette tidigare Swissotel Bremen. Dorint Hotel, 4* Karta...