Skip to main content

Julmarknad Rostock Radisson hotell 3 dagar

Bor på lyxiga Radisson Hotel som bägge ligger alldeles perfekt till julmarknaden!
Rostock har blivit en av de mest populära julmarknadsstäderna för oss svenskar. Denna fantastiska hansastad med sin vackra arkitektur ligger på bekvämt avstånd från Sverige.

Atmosfären i den gamla Hansastaden får besökaren att återvända hit om och om igen. Marktplatz och Kröpeliner Strasse är insvepta i dofter av Glühwein, stekta äpplen, brända mandlar och kanelstjärnor. 

Rostock har en av de största julmarknaderna i norra Tyskland och är en riktigt bra shoppingstad som blommat upp efter Tysklands återförening. I adventstid visar staden upp sig i glansen från den glittrande julskyltningen och julljusen. 
Med sin trevliga gågata som erbjuder så mycket utöver själva julmarknaden är Rostock den perfekta shoppingstaden.

Stadens julmarknad lockar med både tyska läckerheter och goda shoppingmöjligheter även här.
Specialiteter som rökt korv från Rostock, rökt fisk från Warnemünde eller gott nygräddat tyskt bröd är bara något av allt det som salustånden frestar med.

Rostocks julmarknad har sedan lång tid tillbaka i historien varit en viktig årlig händelse. Redan på 1600-talet placerades det marknadsbås i stadens centrum kring juletid. Hit sökte sig folk för att införskaffa livsförnödenheter inför julen i form av lokalproducerat kött och grönsaksprodukter från traktens jordbrukare och trädgårdsmästare. Här såldes det även hantverk som till exempel hemslöjade leksaker och vävda korgar. Det doftade från sockerbagarnas marknadsbås, och den doften flätades samman med aromen från andra sötsaker som rostade nötter och kastanjer samt brända mandlar. Sånt som även idag säljs vid de traditionella tyska julmarknaderna.

I Rostock är försäljningen av lokalproducerade produkter fortfarande något som lockar de flesta marknadsbesökarna. Det är en sedvänja som man håller fast i och är stolt över. Vid marknaden kan man finna deras specifika handelsvaror som säljs under deras julmarknadsvarumärke "Rostocker Weihnachtsmarkt". Varor såsom julpunsch, wintertraum tee, schwarzbier och obstglühwein. Något som särskiljer de tyska julmarknaderna från många internationella julmarknader, så är det deras typiska julmarknadsmuggar. De är årliga souvenirer som får man utöver köpet av glögg och glühwein vid dryckesbåsen. Men är man bara sugen på att njuta av drycken, så går det bra att lämna kvar muggen som man betalat för, och få panten tillbaka. Det går också bra att behålla muggen och återkomma senare för att fylla på om törsten infinner sig.

Dagsprogram

Dag 1:
Södra Sverige - Rostock
Vi lämnar Sverige bakom oss då vi först tar sikte på Danmark via Öresundsbron. Vi kör igenom Danmark och ner mot färjeläget i Gedser där vi inväntar vår båt som tar oss till Rostock på ca 1 timme och 45 minuter. Vi åker med 11:00-12:45 färjan.

Då vi kommer fram ganska tidigt till Rostock och alla våra hotelrum möjligens inte är klara så passar vi på att stanna 1 timme för lite gränshandel redan första dagen. Vi gör de stora inköpet här för att komplettera på söndagen med handel på Bordershop i Rostock.

Dag 2:
Rostock
Efter att ha ätit en mycket god frukost på hotellet så har ni nu hela dagen på er att utforska hela julmarknaden precis så som ni önskar eller passa på att göra lite shopping i en av de många fina affärerna Rostock erbjuder. Eller besöka någon av de fantastiska kyrkorna som alla har olika men spännande historier bakom sig. 

Dag 3:
Rostock - Södra Sverige
09:45 avfärd från hotellet.
Efter att ha sovit riktigt gott och njutit av ännu en härlig frukost på hotellet så är det dags att säga hejdå till staden för att bege oss mot färjan och sen vidare hem till Södra Sverige. Vi kommer att stanna till på Bordershop i Rostock där ni erbjuds 30 min handling och komplettera de sista.
11:00-12:45 Rostock-Gedser färjan.
Ca.17:00-17:30 åter i Kristianstad

Anslutningar & Tider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst
Osby Circle K Lars Dufwa,*MINST 10st TOTALT 05:25
Broby Brobygrillen,baksidan,*MINST 10st TOTALT 05:45
Bromölla Bellas Place *MINST 10st totalt 05:55
Knislinge Preem macken *MINST 10st totalt 05:55
Färlöv Kyrkan bussfickan *MINST 10st totalt 06:05
Kristianstad El-Giganten/Mio Möblers parkering 06:20
E22-busshållplats OBS Härlöv hemvägen 06:30
Hörby Tanka,Slagtoftavägen 60 06:50
Lund Södra Circle K-macken 07:05
Malmö Lockarp Shell-macken,*MINST 8st 07:25

Karta

Avgångar & priser

För att se detaljer kring avgångstider, klicka på pilen.

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
13/12Visa påstigningsorter & tider BussJulmarknad Rostock(Radisson hotell) 13-15 dec
Boka till frukostbulle + kaffe för 45kr
Mer än 84 350:-Boka

Hotell

Radisson Blu Rostock
Detta 4* hotell erbjuder en fantastisk utsikt över stadshamnen och den vackra, historiska gamla stan. Beläget i centrum och gågatan därav är det en idealisk utgångspunkt för att utforska staden. De fl...
Kontakta oss
Adress:
Kagans Resor AB
Box 11045
291 11 FÄRLÖV

Kristianstad Arena
Västra Storgatan 69
291 54 Kristianstad

Idrottsklubbar Kristianstad