Skip to main content

Sparrisresa till Hildesheim med Kagans Buss
4 dgr

Följ med oss på Kagans Buss på en resa till Tyskland till våren för att upptäcka "Tysklands vita guld".

2-5 maj

Från mitten av april till slutet av juni pågår den fantastiska sparrissäsongen i Tyskland.
Hildesheims gamla stadsdel är en fröjd för ögat. Innan staden bombades sönder och samman i mars 1945, räknades Rådhusplatsen, Markt till en av Tysklands vackraste torg. Innerstaden har återuppbyggts, torget har restaurerats minutiöst och idag kan vi åter njuta av en fantastisk plats med några av världens vackraste korsvirkeshus, just Knochenhauer Amtshaus anses av många vara världens vackraste stockvirkeshus. Domkyrkan som uppfördes runt 870 är en annan av stadens stora sevärdheter.

Under resan provar vi Tysklands stolthet - den vita sparrisen, även kallad för Tysklands vita guld. Vi åker till en sparrisgård och skapar närmare bekantskap med denna kulinariska läckerhet - kort sagt en resa med mersmak!

Dagsprogram

Dag 1, 2 maj:
Tidig morgon stiger vi ombord på vår bekväma buss och rullar söderut. Vi kör över Öresundsförbindelsen till vårt grannland Danmark. Tidig morgon stiger vi ombord på vår bekväma buss och rullar söderut. Vi kör över Öresundsförbindelsen till vårt grannland Danmark.
Frukoststopp vid Karlslunde söder om Köpenhamn för er som bokat till frukost.
Vidare går färden till Rödby, där färjan väntar för att ta oss till Puttgarden i Tyskland. På fina vägar kör vi genom det nordtyska landskapet för att framåt kvällen når vi fram till vårt bekväma hotell, Hotel Van der Valk, i hjärtat av Hildesheim,  bara 5 minuters promenad från kyrkan Michaeliskirche

Här välkomnas vi med en välsmakande middag!

Dag 2, 3 maj:
I dag är det dags att utforska omgivningarna och besöka en Sparrisgård – Vi besöker en sparrisodlare och visar hur denna ”primörernas primör” odlas, skördas och tas om hand – ett fantastiskt handarbete. Vi njuter självklart också av en härlig sparrislunch. Följ med och låt dig väl smaka!
Under eftermiddagen fortsätter vi för att njuta av den charmiga korsvirkesstaden Celle. Staden bjuder på såväl shopping som kultur.

Kvällen är fri för egna upptäcksfärder!

Dag 3, 4 maj:
Kanske börjar Du dagen med ett besök på den trevliga veckomarkanaden på torget utanför hotellet.
Under förmiddagen tas vi med på en guidning genom Hildesheims återuppbyggda gamla stadsdel, en fröjd för ögat. Det vackra torget och kyrkorna är guldkornen i Hildesheim. Såväl Michaeliskirche som Domen är upptagna på UNESCO:s världsarvslista.

Efter frukosten åker vi till Klosterbrennerei Wöltingerode för en liten rundvandring och en provsmakning på några av deras produkter, likörer. Läs mer här om klostret.
Runt lunchtid är vi klara här och sen åker vi mot Hildesheim för att ni ska kunna njuta av staden på egenhand under eftermiddagen.
Ni som ej vill åka med här tillbringar dageb i Hildesheim för egna strövtåg eller kanske lite shopping i den trevliga stadskärnan. Hildesheim har ett fantastiskt utbud av trevliga caféer och serveringar där man kan sitta och njuta av folklivet. 

På kvällen samlas vi igen för en god middag i glada vänners lag.

Dag 4, 5 maj:
Efter en stärkande frukost på detta underbara hotell lämnar vi Hildesheim för den här gången och rullar norrut. Vi stannar till i Heiligenhafen för lite förmånlig shopping samt god lunch för de som önskar!

Därefter rullar bussen hemåt och vi beräknas vara i på svensk mark ca kl 18:30.

Hotell

Van Der Valk,Hildesheim
Detta 4-stjärniga hotell är ett underbart hotell med alla bekvämligheter Du kan tänka Dig. Hotellet ligger mitt på det vackra Rådhustorget och erbjuder en trevlig restaurang med uteservering på torget...