Julmarknad Rostock 3 dgr.

Julshopping och hamnromantik
7 - 9 dec.

Rostock har blivit en av de mest populära julmarknadsstäderna för oss svenskar. Denna fantastiska hansastad med sin vackra arkitektur ligger på bekvämt avstånd från Sverige.

Atmosfären i den gamla Hansastaden får besökaren att återvända hit om och om igen. Marktplatz och Kröpeliner Strasse är insvepta i dofter av Glühwein, stekta äpplen, brända mandlar och kanelstjärnor. 

Rostock har en av de största julmarknaderna i norra Tyskland och är en riktigt bra shoppingstad som blommat upp efter Tysklands återförening. I adventstid visar staden upp sig i glansen från den glittrande julskyltningen och julljusen. 
Med sin trevliga gågata som erbjuder så mycket utöver själva julmarknaden är Rostock den perfekta shoppingstaden.

Stadens julmarknad lockar med både tyska läckerheter och goda shoppingmöjligheter även här.
Specialiteter som rökt korv från Rostock, rökt fisk från Warnemünde eller gott nygräddat tyskt bröd, är bara något av allt det som salustånden frestar med

Vi bor på underbara 4-stjärniga Steigenberger Hotel Sonne som ligger  bara några steg från Kerkhofhaus, Stadshuset och New Market. (Där julmarknaden börjar). På hotellet har ni även möjlighet att besöka en fitnessavdelning eller varför inte passa på att ta en ångbastu eller vanlig bastu för att vila upp fötterna samt kropp och själ?

I priset ingår även en 3-rätters middag första kvällen.

Pris:2995:-
enkelrumstillägg 700kr

Pris från:
2 995:-
Dagar:3
*Bussplats i bekväm turistbuss
*Del i dubbelrum på 4* Steigenberger Hotel Sonne
*Frukost lördag & söndag
*Middag fredagskvällen
*Gränshandel 30kg PP
*Bussvärdinna
*Alla färje- & vägavgifter
Boka resa

Anslutning & Dagsprogram

Anslutning Avresetid Plats
Osby 05:10 Cirkle K, Lars Dufwa MINST 8st
Broby 05:35 Brobygrillen,baksidan
Knislinge 05:50 Preem macken
Hanaskog 06:00 Träffpunkten, Torgvägen
Färlöv 06:10 Kyrkan bussfickan
Kristianstad 06:20 El-Giganten/Mio Möbler.Hörnan mot Biltema rondellen
Tollarp 06:35 Idrottshallen bussfickan
Lund 07:20 Circle K Södra
Malmö 07:40 Malmö Arena Bussparkering

 

Dag 1:
Fredag. Södra Sverige - Rostock.
Vi lämnar Sverige bakom oss då vi först tar sikte på Danmark via Öresundsbron. Vi kör igenom Danmark och ner mot färjeläget i Gedser där vi inväntar vår båt som tar oss till Rostock på ca 1 timme och 45 minuter. 

Då vi kommer fram ganska tidigt till Rostock och alla våra hotelrum möjligens inte är klara så passar vi på att stanna 1 timme för lite gränshandel redan första dagen. 

Efter att vi har checkat in så är det helt valfritt vad ni önskar att göra här i denna underbara staden. Ett tips kan vara att ni redan på fredagen gör en middagsbokning till på lördagen då det kan vara svårt att hitta lediga bord. Speciellt om ni är ett större sällskap.

Middag första kvällen har vi redan ordnat och det blir en härlig 3 rätters som dukas fram till er. 

Dag 2:
Lördag. Rostock.
Efter att ha ätit en mycket god frukost på hotellet så har ni nu hela dagen på er att utforska hela julmarknaden precis så som ni önskar eller passa på att göra lite shopping i en av de många fina affärerna Rostock erbjuder. Eller besöka någon av de fantastiska kyrkorna som alla har olika men spännande historier bakom sig. 

Dag 3:
Söndag. Rostock - Södra Sverige
Efter att ha sovit riktigt gott och njutit av ännu en härlig frukost på hotellet så är det dags att säga hejdå till staden för att bege oss mot färjan och sen vidare hem till Södra Sverige. 

I priset ingår

Avgångar & priser

För att se detaljer kring avgångstider, klicka på pilen.

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
7/12BussRostock Julmarknad 7 dec2
2 995:-
250:-/mån
BokaMer information