Trädgårdsmässa på Älvsjömässan i Stockholm!

Följ med oss till Stockholm och Nordens största trädgårdsmässa under 2 dagar.
22-23 mars

Detta ingår:
*Buss med start från Skåne
*frukostbuffé Dinners i Ödeshög på vägen upp
*Entré Trädgårdsmässan fred. & lörd.
*Del i dubbelrum ink. frukost Globen Quality Hotell
Pris:1995:-

enkelrumstillägg 400:-
Tillval:kvällsmiddag, 3 rätters meny som buffe för 275 kr (minst 20st).

Läs mer om mässan här

Trädgårdsmässan, Nordiska Trädgårdar, är den största trädgårdsmässan i Norden med omkring 350-400 utställande företag varje år. Här finns inspirationsutställningar och seminarier med experter, trädgårdsprofiler och inspiratörer. Som besökare kan du handla allt till trädgården och få den rådgivning du behöver. 
Trädgårdsmässan arrangeras i samarbete med FOR, FritidsOdlingens Riksorganisation.
Där anordnas föreläsningar och olika Workshops(Blomlabbet). Se här nere vad de finns att utforska på egen hand. Boka plats gör man med länken under

BLOMLABBET
En jordnära workshop med vårt sköna gröna i fokus
Det är dags att sätta händerna i jorden tillsammans med våra trädgårdsprofiler och kreatörer! För 150 kronor/workshop får du lära dig att skapa dina egna fantastiska växt- och blomsterarrangemang, tillverka egna lyxiga hudvårdsprodukter med gröna råvaror, sticklingsföröka dina krukväxter, fläta ett praktiskt växtstöd av pil och odla din egen köksträdgård i hemmet.
Blomlabbet är en workshopaktivitet där du tillsammans med inspirerande och kunniga trädgårdsprofiler skapar, lär dig och pysslar med jordnära och grönskande föremål. Med professionell handledning får du de bästa tipsen, råden och massor av inspiration. Och det bästa av allt – du får ta med dig din skapelse hem!
Blomlabbet arrangeras av Nordiska Trädgårdar och sponsras av Blomsterlandet. Projektledare för Blomlabbet är trädgårdsmästare Linda Schilén, som tillsammans med flera andra kunniga trädgårdsprofiler leder Blomlabbets workshops.
Välj bland fem stycken olika workshops listade här nedanför. Begränsat antal platser.

Vår- och sommarblommor i kruka – komponera som en konstnärlig trädgårdsmästare!
Plantera sommarens kruka. Oavsett om du har en trädgård eller balkong så passar alltid blomstrande krukor in. Sommarens kruka fyller du med härliga vår- och sommarblommor. Du lär dig hur planteringen kan hålla länge och vara vacker ända till hösten och får svar på vilka växter och vilka färger samt former ska man välja? 
Workshopen leds av konstnären och trädgårdsmästaren Linda Schilén. Välkänd trädgårdsprofil som skrivit flera trädgårdsböcker och medverkar regelbundet på TV4 Nyhetsmorgon som växtexpert.
Tider för workshop:
Lördag 15:00
Ni bokar er plats här

Häxans gröna spa
Lär dig tillverka dina egna lyxiga SPA-produkter med gröna sköna råvaror från naturen! Under denna workshop får du tillverka skonsamma och välgörande produkter med ingredienser från trädgården och skafferiet. Du får tips och recept på nya spännande användningsområden.
Workshopen leds av Emma Kronborg, en nutida örtkännare och botanisk hudvårdsterapeut. Emma är en uppskattad föreläsare, kursledare och grundare av den naturliga hudvårdsserien Rackarungens.
Tider för workshop:
Fredag 16:30
Lördag 16:30
Ni bokar er plats här

Inspireras av floristen – gör vårens vackraste bordsdekoration
Med hjälp av floristens tekniker, härliga vårlökar, vackraste blommor och material från naturen skapar deltagarna ett dekorativt blomsterarrangemang till festbordet, som är både vackert och hållbart. Var beredd på att det kommer att bli som godis för ögat! Arrangemanget byggs på ett stort fat och kan varieras lätt efter säsong.
Workshopen leds av Blomsterkreatören och författaren Minna Mercke-Schmidt. Minna är en mästare på att skapa fantastiska blomsterarrangemang och har genom åren givit ut flera böcker inom ämnet och skriver i den populära bloggen Blomsterverkstad.
Tider för workshop:
Fredag 13:30
Lördag 13:30
Ni bokar er plats här

Sticklingsföröka dina växter – enkelt och roligt!
Ett hem blir livfullt och med levande växter och att föröka krukväxter genom sticklingar är ett lätt sätt att få flera exemplar av sina favoritväxter. Under workshopen lär du dig om olika sorters sticklingar, hur du sätter snittet och vilka material som behövs. Men det viktigaste av allt, du får veta hur du bäst lyckas med att rota dem för att de ska kunna växa till nya härligt livskraftiga krukväxter! 
Workshopen leds av konstnären och trädgårdsmästaren Linda Schilén. Välkänd trädgårdsprofil som skrivit flera trädgårdsböcker och medverkar regelbundet på TV4 Nyhetsmorgon som växtexpert.
Tider för workshop:
Fredag 15:00
Lördag 12:00
Ni bokar er plats här

Fläta växtstöd av pil – praktiskt och vackert!
Att fläta egna växtstöd till altanens eller balkongens krukodlingar är både roligt och blir mycket dekorativt. När sommarblommor och klättrande grönsaker börjat växa kan de behöva ett växtstöd för att inte brytas av vid regn och blåst! Under workshopen lär du dig knepen och skapar de finaste växtstöden av pil.
Workshopen leds av Christian Erlandsson, från Pil och Anläggning. Christian är en av Sveriges främsta pilflätare med uppdragsgivare över hela landet och som regelbundet håller kurser.
Tider för workshop:
Lördag 10:30
Ni bokar er plats här

Pris från:
1 995:-
Dagar:2
*Resa i modern turistbuss
*1 natt Globen Quality Hotell,del i dubbelrum ink frukost
*entré Trädgårdsmässan Älvsjö fred. & lörd.
*frukostbuffe Dinners Ödeshög på vägen till Sthlm.
Boka resa

Anslutning & Dagsprogram

Trädgårdsmässan 22-23 mars Älvsjö/Stockholm

Anslutning  Avresetid Plats, tryck på länk för att se karta
Kristianstad 05:00 El-Giganten/Mio Möbler.Hörnan mot Biltema rondellen
Färlöv 05:10 Bussfickan vid biblioteket
Knislinge 05:25 Preem macken
Osby 05:45 Netto parkeringen
Markaryd 06:10 Samåkningsparkeringen "Gerdmans rondellen"
Ljungby 06:40 Ljungby stoppet, 15 15min bensträckare här
Värnamo 07:25 Stora rastplatsen, Circle K macken Högalund
Jönköping 08:00 A6 IKEA/McDonaldsrondellen parkering
Ödeshög 08:50 Dinners frukoststopp 45min, ingår frukost
Norrköping 10:40 Bussficka Linköpingsvägen


Fredag 22 mars:
Framme Älvsjömässan 12:30-13:00.
Bussen avgår 17:00 från mässan till hotellet för incheckning, Globen Quality Hotell.
Vill man vara på mässan tills de stänger 18:00 samt vara på plats 09:00 på lördagen när de öppnar tar man enkelt tunnelbanan. Vi tar hand om er väska, bara ni säger till.
19:00 middag på hotellet för de som förbokat. Måste förbokas.

Lördag 23 mars:
10:00 avfärd hotellet mot Älvsjömässan.
Ni som vill åka ut och vara på plats 09:00 när de öppnar gör de med tunnelbana. Vi hjälper er med er väska och tar hand om den på bussen.
17:00 avfärd från mässan mot Skåne. Ca 21:00 håller vi 45min på lämplig rastplats längs vägen.
ca 24.00-00.30 åter i Kristianstad.

Avgångar & priser

För att se detaljer kring avgångstider, klicka på pilen.

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
22/3BussTrädgårdsmässa Älvsjö 2019Mer än 8
1 995:-
166:-/mån
BokaMer information