Skip to main content

Julmarknad Rostock 2 dagar

Bor på lyxiga Radisson Blu som ligger alldeles perfekt till julmarknaden!

6-7 dec
Pris: 2195:-/person del i dubbelrum

Enkelrumstillägg: 550:-

Tillval: frukostbullar förbeställs i samband med bokningen och lunch fredag kan också förbeställs.

Rostock har blivit en av de mest populära julmarknadsstäderna för oss svenskar. Denna fantastiska hansastad med sin vackra arkitektur ligger på bekvämt avstånd från Sverige.
Atmosfären i den gamla Hansastaden får besökaren att återvända hit om och om igen. Marktplatz och Kröpeliner Strasse är insvepta i dofter av Glühwein, stekta äpplen, brända mandlar och kanelstjärnor.

Rostock har en av de största julmarknaderna i norra Tyskland och är en riktigt bra shoppingstad som blommat upp efter Tysklands återförening. I adventstid visar staden upp sig i glansen från den glittrande julskyltningen och julljusen. Med sin trevliga gågata som erbjuder så mycket utöver själva julmarknaden är Rostock den perfekta shoppingstaden.

Stadens julmarknad lockar med både tyska läckerheter och goda shoppingmöjligheter även här.
Specialiteter som rökt korv från Rostock, rökt fisk från Warnemünde eller gott nygräddat tyskt bröd är bara något av allt det som salustånden frestar med.

Vi bor på underbara 4-stjärniga Radisson Blu Hotel som ligger i ena ändan av julmarknadsgatan. På hotellet har ni även möjlighet att besöka en fitnessavdelning eller varför inte passa på att ta en ångbastu eller vanlig bastu för att vila upp fötterna samt kropp och själ?

Shopping på fredagen och då gör vi det "stora" inköpen. Stoppet gör vi på Calles i Rostock.

Det mesta i dryckesväg finns där till väldigt låga priser. 
Söndagen stannar vi på Bordershop i Rostock för att komplettera.

Dagsprogram

Dag 1:
Södra Sverige - Rostock
Vi lämnar Sverige bakom oss då vi först tar sikte på Danmark via Öresundsbron. Vi kör igenom Danmark och ner mot färjeläget i Gedser där vi inväntar vår båt som tar oss till Rostock på ca. 1 timme och 45 minuter. Vi åker med 11:00-12:45 färjan.
Då vi kommer fram ganska tidigt till Rostock och alla våra hotelrum möjligens inte är klara så passar vi på att stanna 1 timme för lite gränshandel redan första dagen. Vi gör de stora inköpet här för att komplettera på hemresan med handel på Bordershop i Rostock.
Efter att vi har checkat in så är det helt valfritt vad ni önskar att göra här i denna underbara staden.

Dag 2:
Rostock - Södra Sverige
Frukostbuffé och utcheckning. Dagen tillbringas på den mysiga julmarknaden som är en av Nordtysklands största. Här hittar man allt som hör julen till. Det finns även en mindre medeltida julmarknad vid klostret som är väl värt ett besök. På eftermiddagen lämnar vi Rostock och tar färjan kl 15.00 tillbaka till Gedser.
Ca. 21:00 åter i Kristianstad.

Karta

Kontakta oss
Adress:
Kagans Resor AB
Box 11045
291 11 FÄRLÖV

Kristianstad Arena
Västra Storgatan 69
291 54 Kristianstad

Jag stödjer barncancer fonden