Skip to main content

Europapremiär utav Pang i bygget på Fredriksdalsteatern med Eva Rydberg!

Föreställningar:
10 juli 2022
10 aug 2022


Detta ingår:
* Bästa sittplatserna - kategori A
* Baguett och kaffe


Följ med på en riktig skrattfest på vackra Fredriksdalsteatern!
Här ska det skrattas så vi får ont i magen. Den populära TV-serien "Fawlty Towers" spelas upp utav Eva Rydberg och Adde Malmberg med flera. I år är det Eva Rydbergs sista sommar på Fredriksdalsteatern och hon kommer med all sannolikhet göra detta till en oförglömlig föreställning. Följ med oss på Kagans Buss och upplev en föreställning utan dess like.
Välkommen till badhotellet!


"Allt började för några år sedan när John Cleese och Eva Rydberg träffades bakom scenen efter en av Cleeses otroligt populära one man shows. Han var imponerad av hur framgångsrik Fredriksdalsteaterns egen uppsättning av Fawlty Towers varit, och låg dessutom själv i startgroparna för att göra sin egen scenversion av TV-klassikern.

Att Europapremiären av den nya scenversioenen sker i Sverige är ingen slump, John Cleese menar att Svenskar och Engelsmän har lite av samma humor, ”vi har väldigt lika humor och har lätt för att skratta ihop”, berättar han för regissören Anders Albien som också kommer att översätta John Cleeses manus till svenska.

John Cleeses egen scenversion är annorlunda än den som så framgångsrikt spelades på Fredriksdalsteatern sommaren 2014 och sedan gick vidare till Malmö och Göteborg. Den bygger på en av de mest populära episoderna (Hotel Inspectors) och runt denna intrig har man på ett smart sätt vävt in några av de absolut mest populära scenerna ur hela TV serien, berättar upp- hovsmannen Cleese. Hans egen favoritfigur är förresten den timide och så älskvärde Majoren som ständigt försöker vara behjälplig och göra rätt men som så sällan lyckas med detta.

På Fredriksdalsteatern kommer vi åter att få möta de skådespelare som senast lyckades så perfekt med att pricka in originalkaraktärernas tajming och få det engelska badhotellet att leva upp även på svenska – Adde Malmberg som Basil, Eva Rydberg som Sybil, Birgitta Rydberg som Polly, Kalle Rydberg som Manuel, Ewa Roos som Mrs Richards och så förstås Håkan Mohede som Majoren."


Eva Rydbergs sista sommar på Fredriksdalsteatern
1994 tog Eva Rydberg över och har nu tillsammans med sin man Tony Johansson drivit teatern i 26 år. När det var tid att förnya spelperioden på Fredriksdalsteatern valde Eva och Tony att förlänga hyresavtalet med två år mot normalt fem.

”- Det har varit fantastiska år som jag kommer att sakna jättemycket, säger Eva, men vi kan inte spela i evigheter. Jag fyller 77 år till sommaren och jag måste sätta punkt nån gång. Jag har lite andra planer som jag vill förverkliga, samtidigt som kommunen har aviserat en annan framtid för teatern på sikt.” 

Sommaren 2021 blir alltså den sista sommaren för Eva och Tony och deras mångåriga medarbetare.

Fredriksdals friluftsteater
Denna teater ligger i Fredriksdals friluftsmuséum i Helsingborg. Den har kallats för norra Europas vackraste friluftsteatrar. Den invigdes sommaren 1932.

Anslutning & Dagsprogram

Anslutning Avresetid Plats
Osby 15:15 Cirkle K, Lars Dufwa MINST 10st
Broby 15:30 Brobygrillen,baksidan *minst 10st
Knislinge 15:40 Preem macken
Hanaskog 15:45 Träffpunkten, Torgvägen
Färlöv 15:50 Bussfickan Kyrkan
Kristianstad 16:00 Mio Möbler/El-Giganten Härlöv
Önnestad 16:10 Bussfickan avfart väg 21

Vinslöv
Hässleholm

16:20
16:40

Gamla Uno-X macken utmed väg 21
Magasinsgatan, Norra Station

Föreställningen börjar kl. 19.00.
Kl. 16.00 åker vi från Kristianstad (dock tider från andra anslutningsorter - se ovan) mot Helsingborg och Fredriksdalsteatern . Innan vi kommer dit så stannar vi på Forsmölla rastplats. Här får man en baguette och kaffe. Vill man så kan man spara en del av sin baguette för att ha på hemvägen (inget stopp på hemvägen). Toaletter finns på rastplatsen. 
Direkt efter föreställningens slut står bussen redo för att köra er hemåt.

Karta

Kontakta oss
Adress:
Kagans Resor AB
Box 11045
291 11 FÄRLÖV

Kristianstad Arena
Västra Storgatan 69
291 54 Kristianstad

Resekalender
9/12Julmarknad Kiel 9-11 decfrån 3 500:-
9/12Julmarknad Rostock 9-11 decfrån 3 700:-
10/12Shopping Tyskland 10 decfrån 750:-
14/12Shopping Tyskland 14 decfrån 750:-
17/12Shopping Tyskland 17 decfrån 750:-
Jag stödjer barncancer fonden