Skip to main content

Kryssning Donau med Kagans Buss

25-31 oktober

5 dagar på flodbåt med både start och slutdestination i Wien.
All Inclusive ombord på premium båten MS Vivaldi 
(
tryck på länken ovan och läs mer om båten)

Följ med på krysssning längs Donau genom det vackra naturlandskapet. Här kan man sitta på soldäck och njuta av omgivningarna och slotten vi passerar. Vi besöker även huvudstäderna Wien, Budapest och Bratislava. Upplev allt detta och ändå behöver du bara packa upp väskan en gång. 

Vi reser med buss från Skåne genom Tyskland och TJeckiens böljande landskap. Under resan har vi övernattningar i Tyskland på både ut- och hemresan. På hemresan stannar vi till i Berlin och får en guidad tur utav en svensktalande guide. Berlin är en härlig stad med mycket historia.

Pris: 12 495:-/person del i dubbelhytt 

Enkelrumstillägg +3600:-
Mellandäck +1000:-/person
Övredäck M/S Vivaldi +1350:-/person
VI ERBJUDER RÄNTEFRI AVBETALNING via KLARNA

 

Dessa avbokningsregler gäller på denna resan:
Cancellation Terms & Conditions by the client:
50.00 EUR per pax NON REFUNDABLE MORE THAN 90 Days before departure
50.00 % FROM 90 DAYS UNTIL 51 Days before departure
60.00 % FROM 50 DAYS UNTIL 30 Days before departure
75.00 % FROM 29 DAYS UNTIL 15 Days before departure
100.00 % FROM 14 DAYS UNTIL 0 Days before departure

Anslutning & Dagsprogram

Anslutning  Avresetid Plats, tryck på länk för att se karta
Åker ej med bussen
Osby
Broby

05:10
05:35

Statoil, Lars Dufwa, *MINST 10st
Brobygrillen,baksidan *minst 10st
Knislinge 05:50 Preem macken
Hanaskog 06:00 Bussfickan utmed väg 19,kör inom grillen hem
Färlöv 06:10 Kyrkan bussfickan
Kristianstad 06:20 El-Giganten/Mio Möbler.Hörnan mot Biltema rondellen
Tollarp 06:35 Idrottshallen bussfickan
Hörby 06:50 Tanka, Slagtoftavägen 60
Lund 07:20 Lund Södra, Circle K
Malmö 07:40 Malmö Arena busstransferparkeringen


Dag 1 - 25 oktober
Vi lämnar Sverige tidigt på morgonen med flera stopp för påstigande längs med vägen och beger oss med vår moderna turistbuss över Öresundsbron till Danmark. På vägen tar vi stopp i Karlsunde utanför Köpenhamn för kaffe och frukostbullar (ingår i priset) och för att sträcka lite på benen. Vi tar oss sedan vidare mot Gedser som ligger på den danska ön Falster. Här kör vi ombord på färjan som tar oss till tyska Rostock (avgång kl. 11.00). Vi kör ner i Tyskland mot vårt övernattningshotell. På kvällen äter vi en gemensam middag på hotellet. Det ingår i resan (exkl. dryck).

Dag 2 - 26 oktober
Efter frukost reser vi genom de böljande landskapen i Tjeckien vidare mot Österrike och vår slutdestination Wien. Klockan 18.00 är vi välkomna att checka in på MS Vivaldi och efter att ni gjort er hemmastadda i hytterna serveras det en välkomstdrink. Därefter avnjuter ni en god middag i restaurangen. Båten kommer att ligga kvar i hamnen under natten och avseglar inte förrän på kvällen dagen efter.

Dag 3 - 27 oktober
Njut av frukosten. Denna dag ligger ju båten kvar i Wien så då kan ni välja att upptäcka Wien antingen på egen hand eller genom att välja till en utflykt. Känner man inte för något av detta kan man välja att vara kvar på båten. Väljer ni utflykt genom Kagans Buss så har ni svensktalande guide (se information under utflykter). Lunch serveras ombord på båten kl. 12.00.
Båten avgår från Wien kl. 17.00 och middagen serveras kl. 19.00.

Dag 4 - 28 oktober
Kl. 09.00 ankommer vi till Budapest så nu kan ni få äta frukost i Ungerns huvudstad. Budapest är ju delad utav Donau - på ena sidan finns Buda med sina kullar och på andra sidan Pest som är platt. Här har ni panoramautsikt över Donaustränderna som är listad som en av världens kulturarv av UNESCO. Här kan ni upptäcka Budapest på egenhand eller boka till en utflykt. Väljer ni utflykt genom Kagans Buss så har ni svensktalande guide (se information under utflykter). Lunch på båten kl. 12.00.
På kvällen serveras middagen kl. 19.00 och senare kan man se en traditionell folkunderhållning. Vårt fartyg kommer att kryssa vidare kl. 23.30.

Dag 5 - 29 oktober
Efter frukosten har ni möjlighet att njuta av naturen och omgivningarna från soldäcket eller inne från fartyget. Lunchen serveras kl. 12.00. På eftermiddagen  kommer vi till Slovakiens huvudstad - Bratislava. Man kan åka på utflykt om man har valt till det eller kan man även här upptäcka på egenhand. Bratislava är charmigt med dess gamla stad, barockslott, kyrkor och trevliga torg. Väljer ni utflykt genom Kagans Buss så har ni svensktalande guide (se information under utflykter).
Detta är sista kvällen ombord och då serveras det galamiddag kl. 19.30. Under natten kryssar vi tillbaka till Wien.

Dag 6 - 30 oktober
Njut av sista frukostbuffén ombord innan ni börjar avstigningen kl. 09.00. När vi kommit i hamn åker vi buss till Tyskland där vi har övernattning. Under resan gör vi stopp längs vägen och även stannar för lunch (ingår inte i priset). På kvällen äter vi middag (ingår, men exkl. dryck) på hotellet.

Dag 7 - 31 oktober
Efter frukost checkar vi ut och reser hem mot Sverige. Vi beräknar ankomst på kvällen i Skåne.

Vi på Kagans Buss reserverar oss för eventuella ändringar som ligger utanför vår kontroll

I priset ingår

* Transport i modern turistbuss Sverige t/r
* Kaffe och frukostbullar på utresan
* 2 övernattningar del i dubbelrum på hotell under ut- och hemresan i Tyskland
* 2 middagar på hotell i Tyskland (dryck ingår ej)
* Välkomstdrink på M/S Vivaldi
* 4 övernattningar del i dubbelhytt på M/S Vivaldi
* All inclusive ombord på M/S Vivaldi
* 1 galamiddag med underhållning sista kvällen ombord

OBS! Medtag giltigt pass eller nationellt ID-kort utfärdat av polisen. Vanligt ID-kort eller körkort räknas ej som godkänd legitimation vid gränspassering. OBS!

Karta över kryssningsrutten

Karta över kryssningsrutten

Utflykter

Tillval: utflykter man kan genom Kagans Buss som hyrt in egna svensktalande guider


Wien 27 oktober 
650:-/person *minimum 10 personer

Kl. 08.30 Gruppen lämnar båten och träffar vår svensktalande guide
Kl. 09.00 Vi börjar med en stadsrundtur ca. 2 timmar med egen buss.
Kl. 11.50-12.30 Guidning genom slottet Schloss Schönbrunn. Detta slott betyder mycket för Österrike och är sedan 1960-talet en av de mest välbesökta sevärdheterna i Wien.
Bildresultat för schloss schönbrunn
Kl. 12.45 Tillbaka till Schwedenplatz och en stadsvandring på ca. 1-1,5 timmar i gamla stan. Därefter lite egentid tills kl. 16.30. Båten lämnar hamnen kl. 17.00.

 
Budapest 28 oktober
450:-/person 
*minimum 10 personer

Den svensktalande guiden tar er med buss genom Ungerns huvudstad. Budapest är delad i två stadsdelar och i mitten rinner floden Donau. På ena sidan finns Buda och på andra sidan Pest.  Denna guidade rundtur är under förmiddagen.
Aerial Photo of City Near River


Bratislava 29 oktober
350:-/person 
*minimum 10 personer

Vår chaufför hämtar er vid båten kl. 16.00. Först kommer ni gå till slottet och här kommer ni se många sevärdheter mellan slottet och stadsmurarna. Efteråt promenerar ni och tittar på Gamla Staden. Här ser ni allt som måste ses; viktiga gator och torg, palatser och kyrkor med kröningskyrkan, S:t Martinskatedralen. I S:t Martinskatedralen har många österrikiska kejsare krönts genom åren. Promenaden avslutas på båten kl. 19.00.
White and Red Castle

Utflykterna ovan ingår inte i resans pris, men går att boka till. I dessa är det svensktalande guider.

Övriga utflykter
Utflykterna som kryssningsbolaget erbjuder kan man boka antingen innan avfärd eller ombord på kryssningen. Utflyktsprogrammet och resplaner kan variera/ändras beroende på lokala förhållande och/eller ev. oförutsedda händelser och det ligger helt utanför Kagans Buss kontroll.
Vissa utflykter är väldigt populära och tillgänglighet kan inte garanteras. Vill ni inte vänta med att boka till ni kommer ombord erbjuder vi på Kagans Buss att hjälpa er med detta. Dock är det samma pris som om ni bokar det ombord. Dessa utflykter genomförs oftast på engelska.
Rederiets utflykter:
GUIDED TOUR OF VIENNA (WITHOUT SCHÖNBRUNN) 36 euro
AUTHENTIC AND UNIQUE VIENNA 79 euro
TOUR OF BUDAPEST 31 euro
GELLERT BATHS AND SPA 68 euro
GUIDED TOUR OF BRATISLAVA 33 euro

Hotell

M/S Vivaldi
Hyttinformation - Alla hytter är lika stora och har likvärdig standard med AC, toalett/dusch, sängar på golven, fåtöljer och stora fönster. Det som skiljer hytterna åt är de olika våningsplanen. I re...
Park In SAS Radisson Alexander Platz
Detta 37 våningar höga hotellet har en oerhört vacker utsikt över Berlin. Rummen har WiFi och luftkonditionering samt en fantastisk utsikt över staden. Många av badrummen är inredda med marmordetaljer...
Kontakta oss
Adress:
Kagans Resor AB
Box 11045
291 11 FÄRLÖV

Kristianstad Arena
Västra Storgatan 69
291 54 Kristianstad

Resekalender
8/8Sommarbuskis på Vallarnas Teater 8 augfrån 1 195:-
14/8Bordershop 120kgfrån 850:-
4/9Burg 2 dgr 4 sepfrån 1 695:-
6/9Dalarna 4 dgr sep 2021från 4 995:-
12/9Gotland sep 2021från 5 995:-
Jag stödjer barncancer fonden