Skip to main content

Bussresa till Julmarknad i Stralsund 

Här har ni möjligheten att följa med oss på mysig julmarknadsresa till Stralsund, en tysk stad som en gång var svensk. Resan inkluderar även halvpension.

3-5 dec
10-12 dec
ink. 1st kvällsmiddag
Boende 4* Hotel Baltic Stralsund

Tillval: Frukostbullar förbeställs i samband med bokningen.

Julmarknaden sträcker sig från det festligt dekorerade Alter Markt framför det gotiska rådhuset till de historiska borgar- och köpmanshusen i gågatorna. Och Rådhuskällarens 1200 m2 är omgivningen för en konsthantverksmarknad med massor av fantasifulla julklappsidéer med en imponerande medeltidsstämning runt omkring.

Stralsund erbjuder stora upplevelser i behändigt format. Staden har flera nya köpcentra där utbudet är stort. I hjärtat av staden hittar du det mesta på bekvämt gångavstånd, från designbutiker och varuhus till små affärer med konsthantverk, souvenirer och antikviteter. Det man inte kan undgå att märka vid en promenad genom stan är Bysten av Gustav II Adolf i rådhusets pelargång som påminner om det trettioåriga kriget då Stralsund med stöd av den svenska kungen framgångsrikt trotsade den segerrike fältherren Wallenstein.  Precis vid infarten till Stralsund, just där gamla stan börjar finns en minnestavla över Karl XII som tillbringade ett helt år av sitt liv i hansastaden. Vart man än går i gamla stan upptäcker man minnen som vittnar om den svenska storhetstiden.

År 2002 togs gamla stan i Stralsund upp på UNESCO:s världsarvslista. Äldsta stadsdelen, med omkring 570 medeltida hus, ligger kring Alter Markt. Stralsund har tre medeltida kyrkor: Under hansans blomstringstid byggde stralsundborna bl.a rådhuset som är ett av de mest imponerande byggnaderna längs hela Östersjökusten.

Stralsund är också ”porten till Rügen”, Tysklands största ö. Över nya Rügenbron från Stralsund ta man sig till någon av de närliggande badorterna. Det finns många fina badstränder nära Stralsund och på ön Rügen för den som vill bada i Östersjön. Binz, Sellin eller Juliusruh är bara några exempel på badorter med kilometerlånga sandstränder på ön.

Området om och kring Stralsund bjuder också på ett rikt naturliv som t. ex. Vorpommersche Boddenlandschaft som är en nationalpark bara några kilometer från Stralsund med rikt fågelliv och fina promenadstigar. En naturupplevelse du inte bör missa. Inte heller får du missa att ta en rundtur i hamnen, göra en dagsutflykt till Hiddensee eller ta båten över till den lilla byn Altefähr och flanera vid stranden. Nere i hamnen i Stralsund avgår båtar dagligen. Ombord kan man dricka kaffe och njuta av den vackra utsikten. I hansastaden Stralsund är det full rörelse hela året med större och mindre fester.

Genom sitt läge vid Östersjön och stadens historia är Stralsund en viktig turistort i norra delen av förbundsrepubliken. Malmö är en av Stralsunds vänorter.

Dagsprogram

Dag 1:
Södra Sverige- Stralsund
Vi tar oss via Öresundsbron över till Danmark där vi kommer ta ett frukoststopp i Karlslunde. 
Efter denna paus kör vi till färjeterminalen i Gedser för att sedan ta båten över till Rostock.
Shopping på Calles i Rostock blir vårt första mål när vi kommit i land i Tyskland
Vi kommer då att köra till underbara hotellet Arcona Hotel Baltic som ligger bara några steg från den historiska stadskärnan och hamnen i Stralsund.
Gemensam middag på hotellet kommer vi att ha på kvällen så det finns gott om tid att hitta på saker på egen hand. 

Dag 2:
Stralsund
Här hinner ni i lugn och ro ta för er av hotellets frukostbuffé innan ni själva när ni önskar tar er till fots till julmarknaden eller provar på annat i vackra Stralsund. 
Julmarknaden sträcker sig från det festligt dekorerade Alter Markt framför det gotiska rådhuset till de historiska borgar- och köpmanshusen i gågatorna. Och Rådhuskällarens 1200 m2 är omgivningen för en konsthantverksmarknad med massor av fantasifulla julklappsidéer med en imponerande medeltidsstämning runt omkring.

Dag 3:
Stralsund - Sverige
Dax att packa väskorna med souvenirer och resminnen för att bege oss hemåt. Men självklart hinner vi med frukost innan vi beger oss från hotellet till Rostock. Här kommer det finnas tid för lite gränshandel för er som önskar det innan vi tar färjan över till Danmark och sen vidare hem.
Åter i Kristianstad ca 18:30

Karta

Hotell

Hotel Baltic Stralsund
Detta 4* hotell ligger nära gamla stan och hamnen. På hotellet finns bastum & gym och när man vistas där har man utsikt över vackra Stralsund. Hotellets hemsida här...
Kontakta oss
Adress:
Kagans Resor AB
Box 11045
291 11 FÄRLÖV

Kristianstad Arena
Västra Storgatan 69
291 54 Kristianstad

Jag stödjer barncancer fonden