Bussresa till Holland med Kagans Buss

Följ med oss på Kagans Buss på en resa till underbara Holland där vi bjuder på flera fantastiska utflykter och sevärdheter under resans gång. Vi tar er med bekväm buss från södra Sverige ner till Haag och Amsterdam som är två underbara städer i Holland. På vägen dit och hem så passar vi på att stanna och övernatta i Bremen och Hamburg i Tyskland.
En av resans höjdpunkter är Blomstertåget i Noordwijk!
Bussguide på denna resan är Kristianstadsprofilen Joachim Stenbäcken, även mera känd som "Kimmen". Många skratt kommer de garanterat att bjudas på..
19-24 apr
Pris:6995:-


På denna resan med Kagans Buss så lämnar vi Sverige och beger oss ner mot Tyskland där vår första överrnattning väntar oss i den underbara staden Bremen där ni självklart har tid att utforska vad staden kan bjuda på.
Vi åker sedan vidare mot Holland där flera underbara dagar väntar oss. Senare väl framme i Haag och Amsterdam så bjuder vi på underbara utflykter där vi får se och uppleva vad landet och städerna har att bjuda på.
Förutom alla utflykterna så bjuds det även på 4 fina middagar på denna resan.
 

Bra boenden och massa utflykter

Vi på Kagans Buss har noga valt ut våra olika boenden under resans gång och såklart ingår det frukost varje morgon för att ge er en bra start på vad dagen har att ge. Ni kan läsa mer om de olika hotellen här.

IBIS Hotel Bremen City,
Inte långt från Bremens gamla stad och centralstationenligger Ibis Hotel Bremen. Här finns 162 ljudisolerade rummed sköna sängar, skrivbord, gratis trådlöst internet och plattskärms-TV med internationella TV-kanaler. Ibis Hotel Bremen Citys restaurang "Ibis Kitchen"haren mysig atmosfär. Här finns populära rätter från tyska och internationellaköket. Hotellet har också en bar.  

Best Western PLUS Grand Winston
BestWestern PLUS Hotel Grand Winston är ett 4-stjärnigt hotell nära Haag. Hotellet har 252 stora och moderna rum. Rummen har hårtork, minibar, ett stort skrivbord, TV och sköna stora sängar. Självklart finns dusch och toalett på rummet. Restaurangen The Grand Canteenserverar internationella rätter.

Ramada Hotel Hamburg - Bergedorf
Det här 4 stjärniga hotell ligger centralt i den lugna stadsdelen Bergedorf som ligger knappa 2 mil sydost om Hamburg och som har en historisk stadskärna som grupperar sig kring ett slott!  Hotellet har 205 rymliga och bekväma rum som alla har platt-TV och gratis wi-fi. Alla rum har dusch och toalett. Gästerna har gratis tillgång till spa avdelningen ”Aktiv Treff” med bastu, ångbad, bubbelpool och träningsrum. I hotellet finns också en restaurang och hotellbar. Bussparkering finns.

Och som vi redan har berättat om så väntar måna utflykter under resans gång som vi är säkra på att ni kommer att uppskatta.
För att läsa mer om utflykterna klicka på länken nedan.
Utflykter

Status:
Fullt

Anslutning & Dagsprogram

Schemat för bussresan till Holland

Anslutning Avresetid Plats
Osby 04:40 Lars Dufwa
Broby 05:00 Brobygrillen,baksidan
Knislinge 05:05 Preem macken
Hanaskog 05:10 Träffpunkten,Torgvägen
Färlöv 05:20 Kyrkan bussfickan
Kristianstad 05:30 El-Giganten/Mio Möbler.Hörnan mot Biltema rondellen
Tollarp 05:45 Idrottshallen bussfickan
Lund 06:25 Circle K Södra
Malmö 06:45 Circle K Vintrie el. Malmö Arena Bussparkering

Tiderna kan komma att ändras
Dag 1:
Södra Sverige - Bremen.
Vi lämnar Sverige tidigt på morgonen (04.40 från Osby) med flera stopp för påstigande längs med vägen (06.45 i Malmö) och beger oss med vår moderna turistbuss över Öresundsbron till Danmark. På vägen tar vi stopp för kaffe och frukostbullar och för att sträcka lite på benen. Vi tar oss sedan vidare mot Rödby. Här kör vi ombord på färjan som tar oss till tyska Puttgarden. Sedan tar vi oss den sista biten till hotellet Ibis Hotel Bremen City. 
På kvällen äter vi gemensam middag på hotellet.
 

Systerstäderna Bremen och Bremerhaven bjuder sina besökare på unika inblickar i fascinerande världar av marina och historiska sevärdheter och ett brett perspektiv på konst och kultur. Bremen kan stoltsera med 1 200 år av tradition och öppenhet mot omvärlden hansestaden vid Weser. Det praktfulla rådhuset i Weserrenässans stil och den ståtliga UNESCO skyddade Roland statyn på den historiska marknadsplatsen är omisskännliga symboler för Bremen. Liksom de världsberömda stadsmusikanterna från bröderna Grimms sagor.Tysklands äldsta folkfest, Freimarkt, musikfesten, musikaler och teaterföreställningar, intressanta konstutställningar och den traditionella julmarknaden med "Schlachte Zauber" på Weserpromenaden... Bremen är fullt av liv och upplevelser!

Dag 2:
Bremen - Haag.
Efter en styrkande hotellfrukost så är det dags att lämna både Bremen och Tyskland för att ta oss vidare mot Holland och vårat första stopp som blir i närheten av Haag där vi ska få besöka ostfabriken i Vollendam. Här får vi titta på ostprodukton och det finns även möjlighet för att köpa med lite souvenirer som ost och andra saker. 
Efter detta besöket kommer vi att köra vidare och checka in på Best Western PLUS Grand Winston som är vårat boende här i Holland. 

 

Dag 3:
Haag med omnejd.
Vi laddar så klart ut med härlig frukost på hotellet innan vi under dagen kommer att göra två underbara utflykter.

 

"Delftse Pauw" är ett typiskt holländskt porslin som återfinns i stort sett i varje holländskt hushåll. Holländarna äger tallrikar, vaser, kakel och dekorationer alla med den typiskt vita bakgrunden med blå handmålade blommor och motiv. Vid "Delftse Pauw" kommer vi att få se själv hur dessa konstverk skapas.
Efter detta besöket så har vi lite egentid i för att strosa omkring i Delft och uppleva denna underbara stad.

På eftermiddagen så väntar nog resans höjdpunkt för de flesta.
Blomstertåget eller Bloemencorso, en cirka två kilometer lång kortege av mer än fyrtio blomstersmyckade ekipage som går mellan Noordwijk och Haarlem.

Dag 4:
Amsterdam.
 

Amsterdam är en av de största små städerna i världen. Trots att regeringens säte är i Haag, så är Amsterdam huvudstad. Det är också landets största stad, med en befolkning på mer än 820.000, och den mest besökta, med fler än 3,5 miljoner utländska besökare per år. Med sina karaktäristiska kanaler omgivna av smala, låga och sneda 1700-talshus, är Amsterdam utan tvekan en av de vackraste städerna i Europa. Amsterdam är också en perfekt destination för konstälskare, staden har fler än 50 museer, många av dem kända över hela världen. Bland höjdpunkterna finns Rijksmuseum, Van Gogh Museum och Stedelijk Museum.

Man kan ju inte besöka Amsterdam utan att ha varit på en av många kanalturer. 
Vi kommer att åka på en 1-timmes tur där vi kommer att se de fantastiska ”grachten” från nära håll och lära oss allt om den fina arkitekturen i huvudstaden på en trevlig kanaltur. Under en timma färdas vi mellan stadens attraktioner.
Senare på dagen kommer vi även att göra ett besök på diamantsliperiet Dassan Diamonds.
I över 400 år har Amsterdam varit Diamanternas stad. I denna historiska, kulturmärkta byggnad lär vi oss allt om de 400 år av hantverk och traditioner som fulländat diamantpoleringskonsten.

Dag 5:
Amsterdam - Hamburg.
Även idag äter vi en god frukost på hotellet innan vi packar in våra väskor i bussen och lämnar hotellet och Amsterdam för denna gången. På vägen mot Tyskland så kommer vi att göra ett stopp i Giethorn för en fika och en lugn och fridfull båttur.

Giethoornbesöket startar med Fika - Holländsk stil.
Det innebär att vi får kaffe eller te med typisk holländsk äppeltårta med vispad grädde. Efter fikat är det dags att stiga ombord en båt för en 1-timmars rundtur igenom det vackra Giethoorn. Giethoorn kallas "Hollands Venedig" och är helt fantastiskt med många små kanaler, broar och gamla fina gårdar. Vi åker igenom Giethoorns historiska hjärta, men har även tid att åka på "Bovenwijde", sjön som ligger i anslutning till byn.

Efter detta åker vi vidare till Tyskland och närmare bestämt Hamburg där vi checkar in på Ramada Hotel Hamburg - Bergedorf som är vårat boende sista natten. 
Ikväll väntar även en 3-rätters middag där det även ingår 1 liter öl på  Gröninger Privatbrauerei Hamburg.

Dag 6:
Hamburg - Södra Sverige.
Även här intar vi en god frukost på hotellet innan vi åter igen hoppar på bussen och fulla med fina minnen, nytagna bilder och kanskje en och annan souvenir i bagaget styr mot Södra Sverige igen.
Ett stopp på vägen hem blir de för lite shopping.
Tack för denna gången och välkommen åter önskar vi på Kagans Buss 

Utflykter

Utflykter

Alla dessa utflykterna ingår i resans pris. 

Besök Ostfabriken Volendam

På Ostfabriken Volendam får vi lära oss hur man tillverkar ost. Ostfabriken bearbetar flera ton mjölk varje dag och under vårt besök får vi följa processen hur den berömda holländska osten framställs.Vi får följa mjölkens spännande väg från kon till dess slutstation som en smakrik krämig ostskiva på vårt frukostbord.  

Besök och rundvisning Delftse Pauw

Besök och rundvisning Delftse Pauw"Delftse Pauw" är ett typiskt holländskt porslin som återfinns i stort sett i varje holländskt hushåll. Holländarna äger tallrikar, vaser, kakel och dekorationer -alla med den typiskt vita bakgrunden med blå handmålade blommor och motiv. Vid "Delftse Pauw" kommer vi att få se själv hur dessa konstverk skapas. Naturligtvis kommer vi att ha en chans att köpa en fin souvenir tillbaka hem om så önskas.

 

Blomstertåget

Uppleva en av resans verkliga höjdpunkter –blomstertåget eller Bloemencorso, en cirka två kilometer lång kortege av mer än fyrtio blomstersmyckade ekipage som går mellan Noordwijk och Haarlem.

Kanaltur

Under denna timmen på kanalen ser vi de fantastiska ”grachten” från nära håll och lär oss allt om den fina architekturen i huvudstaden på en trevlig kanaltur. Under en timma färdas vi mellan stadens attraktioner.

Besök och rundvisning på diamantsliperiet Gassan Diamonds

I över 400 år har Amsterdam varit Diamanternas stad. I denna historiska, kulturmärkta byggnad lär vi oss alltom de 400 år av hantverk och traditioner som fulländat diamantpoleringskonsten. Vid slutet av turen finns möjlighet att köpa en diamant med den världsberömda Amsterdam Cut-slipningen. Under vårt besök i diamantsliperiet kommer vi även att få se Lucullan: världens största opolerade ädelsten.

Giethoorn med Båttur och Fika

Giethoornbesöket startar med Fika -Holländsk stil. Det innebär att vi får kaffe eller te med typisk holländsk äppeltårta med vispad grädde. Efter fikat är det dags att stiga ombord en båt för en 1 timmars rundtur igenom det vackra Giethoorn. Giethoorn kallas "Hollands Venedig" och är helt fantastiskt med många små kanaler, broar och gamla fina gårdar. Vi åker igenom Giethoorns historiska hjärta, men har även tid att åka på "Bovenwijde", sjön som ligger i anslutning till byn.

 

I priset ingår

 • Bussplats i modern turistbuss
 • Bussvärdinna med på bussen
 • 5 x övernattningar på hotell (i dubbelrum)
 • 5 x frukostar på hotellen
 • 4 x middagar på hotellen
 • 1 x middag på Gröninger Privatbrauerei (inklusive 1l öl) 
 • 1 x besök hos Ostfabriken i Volendam 
 • 1 x besök Delftse Pauw 
 • 1 x besök av Blomstertåget 
 • 1 x besök och rundvisning på diamantsliperiet Gassan Diamonds 
 • 1 x båttur Amsterdam 
 • 1 x battur och fika i Giethoorn 
 • Alla färje- & vägavgifter