Skip to main content

Vackra Dalarna inkl. halvpension 4 dagar i september

Njut av Sverige och Dalarna i sommar! Här har vi en resa där ni får uppleva oerhört mycket. Vad sägs om Leksands kyrka, Zorngården i Mora, FaluGruva, Carl Larssons gård, Nusnäs, Björkberget i Siljansnäs m.m. Vi bor på Dala Wärdshus i 3 nätter och vi utgår härifrån när vi gör vår rundresa med lokal guide, Per-Ola.


6-9 september
Pris: 4995:-/person del i dubbelrum
Enkelrumstillägg: 1200:-


Se utförligare program under "Anslutning & dagsprogram".

Anslutning & Dagsprogram

Anslutning  Avresetid Plats, tryck på länk för att se karta
Kristianstad 06:00 El-Giganten/Mio Möbler.Hörnan mot Biltema rondellen
Färlöv 06:10 Bussfickan vid biblioteket
Knsilinge 06:25 Preem macken
Osby 06:50 Netto parkeringen
Markaryd 07:15
  Samåkningsparkeringen "Gerdmans rondellen"
Ljungby 07:50 Ljungby Rasta
Värnamo 08:20 Stora rastplatsen, Circle K macken Högalund
Jönköping 09:00 A6 IKEA/McDonalds parkeringen

Dag 1:
Vi lämnar Kristianstad tidigt på morgonen för resa mot Dalarna. På vägen upp stannar vi vid Brahehus för lite frukost(kan beställas till, baguett med kaffe). Efter frukosten och bensträckaren åker vi vidare. Vi kommer att stanna för lunch (ingår ej) vid 13-tiden. Ca. klockan 17 beräknar vi att vi är framme i Rättvik. Under resans gång kommer vi att stanna för bensträckare.
Väl framme i Rättvik på Dala Wärdshus checkar vi in och här kan man antingen gå en runda eller bara njuta av den vackra miljön innan det är dags för middag på hotellet.

Dag 2:
Efter en god frukost åker vi från hotellet kl. 08.10. Vi åker turistvägen mellan Tällberg och Leksand och får veta mer en av Sveriges mest omtyckta författare - Astrid Lindgren. Under dagen kommer vi resa runt och vi kommer få guidning av Leksands kyrka, Insjön, Dalälvarna, Ingmar Bergman, Dalälsmötet i Djurås. Det blir ett stopp i Djurås, Dalälvsmötet, där Ingar Bergman vistades som barn. Filmhistoria.
Guidning i bussen om Falun. Vi får guidning i Gruvmuséet och efter det så äter vi lunch på Bergslagsmässan i Falun. Under eftermiddagen fortsätter vi med guidning av Selma Lagerlöf och Kristine kyrka och reser vidare mot Carl Larsson-gården i Sundborn. Utställning i Kvarnen. Fikamöjlighet på egen hand. Vi får även guidning på vägen mot konstnärshemmet Jämtbogården i Bjurås. Vi beräknar vara tillbaka på Dala Wärdshus vid 18-tiden och middagen serveras i restaurangen kl. 19.00.

Dag 3:
Även denna dag har vi rundtur med guide. Efter frukosten reser vi från hotellet kl. 08.40. Vi besöker Rättvikskyrka med kyrkstallar, ser på Dalahäst tillverkning i Nusnäs och här finns så man kan shoppa lite. Lunchen intar vi på Café Zorn i Mora. Guidning av Zorngården och Zornmuséet. Reser vidare mot Sollerön och rundresa med guidning om vikingarna. Vi upplever även tomteland i  Gesunda. Avslutar med utsiktsbesök på Björkberget i Siljansnäs. Vi beräknar vara tillbaka på Dala Wärdshus vid 18-tiden och middagen serveras i restaurangen kl. 19.00.

Dag 4:
Efter frukost reser vi med många härliga minnen i bagaget hem mot Kristianstad. Vi stannar för lunch och ankommer till Kristianstad på kvällen.

I priset ingår

  • Bussplats i modern buss
  • Hotellfrukost dag 2, 3 och 4
  • Lunch dag 2 och 3
  • Boende 3 nätter Dala Wärdshus Rättvik del i dubbelrum 
  • Middag dag 1, 2 och 3
  • Heldagsutflykter med lokal guide dag 2 och 3

Karta

Hotell

Dala Wärdshus i Rättvik
Dala Wärdshus i Rättvik
Kontakta oss
Adress:
Kagans Resor AB
Box 11045
291 11 FÄRLÖV

Kristianstad Arena
Västra Storgatan 69
291 54 Kristianstad

Resekalender
3/10Sound of Music 3 oktfrån 1 295:-
4/10Wien 7 dgr okt 2021från 8 995:-
16/10Burg 2 dgr 16 oktfrån 1 695:-
17/10Glada Änkan 17 okt,Nöjesteatern Malmöfrån 995:-
30/10Burg/Bordershop 100kgfrån 695:-
Jag stödjer barncancer fonden