Skip to main content

Vackra Dalarna inkl. halvpension 4 dagar i maj

Njut av Sverige och Dalarna! Här har vi en resa där ni får uppleva oerhört mycket. Vad sägs om Leksands kyrka, Zorngården i Mora, FaluGruva, Carl Larssons gård, Nusnäs, Björkberget i Siljansnäs m.m. Vi bor på Dala Wärdshus i 3 nätter och vi utgår härifrån när vi gör vår rundresa med lokal guide, Per-Ola Björklund. En riktigt speleman från Dalarna. Han har precis gett ut en bok om Astrid Lindgren, "Alla älskar vi Astrid : brev, intervjuer och minnen "

Här blir Per-Ola vald till årets Bjursing, läs mer här om det

2-5 maj
Pris: 4995:-/person del i dubbelrum

Se utförligare program under "Anslutning & dagsprogram".

Dagsprogram

Kan bli ändringar med tanke på museum etc ändrar sina öppettider.

Dag 1:
Vi lämnar Kristianstad tidigt på morgonen för resa mot Dalarna. På vägen upp stannar vi vid Brahehus för lite frukost(kan beställas till, baguett med kaffe). Efter frukosten och bensträckaren åker vi vidare. Vi kommer att stanna för lunch (ingår ej) vid 13-tiden. Ca. klockan 17 beräknar vi att vi är framme i Rättvik. Under resans gång kommer vi att stanna för bensträckare.
Väl framme i Rättvik på Dala Wärdshus checkar vi in och här kan man antingen gå en runda eller bara njuta av den vackra miljön innan det är dags för middag på hotellet.

Dag 2:
Efter en god frukost åker vi från hotellet kl. 08.10. Vi åker turistvägen mellan Tällberg och Leksand och får veta mer en av Sveriges mest omtyckta författare - Astrid Lindgren. Under dagen kommer vi resa runt och vi kommer få guidning av Leksands kyrka, Insjön, Dalälvarna, Ingmar Bergman, Dalälsmötet i Djurås. Det blir ett stopp i Djurås, Dalälvsmötet, där Ingar Bergman vistades som barn. Filmhistoria.
Guidning i bussen om Falun. Vi får guidning i Gruvmuséet och efter det så äter vi lunch på Bergslagsmässan i Falun. Under eftermiddagen fortsätter vi med guidning av Selma Lagerlöf och Kristine kyrka och reser vidare mot Carl Larsson-gården i Sundborn. Utställning i Kvarnen. Fikamöjlighet på egen hand. Vi får även guidning på vägen mot konstnärshemmet Jämtbogården i Bjurås. Vi beräknar vara tillbaka på Dala Wärdshus vid 18-tiden och middagen serveras i restaurangen kl. 19.00.

Dag 3:
Även denna dag har vi rundtur med guide. Efter frukosten reser vi från hotellet kl. 08.40. Vi besöker Rättvikskyrka med kyrkstallar, ser på Dalahäst tillverkning i Nusnäs och här finns så man kan shoppa lite. Lunchen intar vi på Café Zorn i Mora. Guidning av Zorngården och Zornmuséet. Reser vidare mot Sollerön och rundresa med guidning om vikingarna. Vi upplever även tomteland i  Gesunda. Avslutar med utsiktsbesök på Björkberget i Siljansnäs. Vi beräknar vara tillbaka på Dala Wärdshus vid 18-tiden och middagen serveras i restaurangen kl. 19.00.

Dag 4:
Efter frukost reser vi med många härliga minnen i bagaget hem mot Skåne. Vi stannar för lunch.

Karta

Hotell

Kontakta oss
Adress:
Kagans Resor AB
Box 11045
291 11 FÄRLÖV

Kristianstad Arena
Västra Storgatan 69
291 54 Kristianstad

Jag stödjer barncancer fonden