Bussresa till Holland med Kagans Buss

Följ med oss på Kagans Buss på en resa till underbara Holland där vi bjuder på flera fantastiska utflykter och sevärdheter under resans gång. Vi tar er med bekväm buss från södra Sverige ner till Holland. 
Resans höjdpunkter är Blomstertåget i Noordwijk!
11-16 apr
Pris:7495:-

enkelrumstillägg 1800kr
Frukostbullar förbokas i samband med bokningen.

På denna resan med Kagans Buss så lämnar vi Sverige och beger oss ner mot Holland. Övernattar i Tyskland på vägen ner och hem.
Vi kommer att besöka typiska holländska byar. Vi ska besöka Amsterdam, titta på världens längsta blomtertåg. Besöka världens största blomsterpark, Keukenhof.
Förutom alla utflykterna så bjuds det även på 5 fina middagar på denna resan.

Pris från:
7 495:-
Dagar:6
5 x övernattningar på hotell (i dubbelrum, inklusive frukost och 5 x middag på hotellet)
1 x besök i Volendam
1 x besök av Blomstertåget
1 x besök och rundvisning på Keukenhof
1 x båttur Amsterdam
1 x battur och fika i Giethoorn
Busscafe & svensk bussguide
Boka resa

Anslutning & Dagsprogram

Schemat för bussresan till Holland

Anslutning Avresetid Plats
Osby 04:20 Lars Dufwa, minst 10st
Broby 04:40 Brobygrillen,baksidan, minst 10st
Hässleholm 04:40 Österås parkering *minst 10st
Knislinge 04:45 Preem macken
Hanaskog 04:50 Träffpunkten,Torgvägen
Färlöv 05:00 Kyrkan bussfickan
Kristianstad 05:10 El-Giganten/Mio Möbler.Hörnan mot Biltema rondellen
Tollarp 05:25 Idrottshallen bussfickan
Hörby 05:40
  Tanka,Slagtoftavägen 60
Lund 06:05 Circle K Södra
Malmö 06:20 Circle K Vintrie el. Malmö Arena Bussparkering

Tiderna kan komma att ändras
Dag 1, torsdag 11 april:
Södra Sverige - Bremen.
Vi lämnar Sverige tidigt på morgonen med flera stopp för påstigande längs med vägen (06.45 i Malmö) och beger oss med vår moderna turistbuss över Öresundsbron till Danmark. På vägen tar vi stopp för kaffe och frukostbullar och för att sträcka lite på benen. Vi tar oss sedan vidare mot Rödby. Här kör vi ombord på färjan som tar oss till tyska Puttgarden. Sedan tar vi oss den sista biten till hotellet i Bremen där vi ska övernatta. På kvällen äter vi gemensam middag.

Systerstäderna Bremen och Bremerhaven bjuder sina besökare på unika inblickar i fascinerande världar av marina och historiska sevärdheter och ett brett perspektiv på konst och kultur. Bremen kan stoltsera med 1 200 år av tradition och öppenhet mot omvärlden hansestaden vid Weser. Det praktfulla rådhuset i Weserrenässans stil och den ståtliga UNESCO skyddade Roland statyn på den historiska marknadsplatsen är omisskännliga symboler för Bremen. Liksom de världsberömda stadsmusikanterna från bröderna Grimms sagor.Tysklands äldsta folkfest, Freimarkt, musikfesten, musikaler och teaterföreställningar, intressanta konstutställningar och den traditionella julmarknaden med "Schlachte Zauber" på Weserpromenaden... Bremen är fullt av liv och upplevelser!

Dag 2, fredag 12 april:
Bremen - Volendam
Efter en styrkande hotellfrukost så är det dags att lämna både Bremen och Tyskland för att ta oss vidare mot Holland och vårat första stopp som blir Afsluitdijk. Är en vall som byggdes 1927-1932 och som ser till att Holland slipper översvämningar.
Sen kör vi mot den typiskt Holländska byn Volendam. Här ska ni strosa runt ett par timmar och och njuta av denna vackra byn.
Efter detta besöket kommer vi att köra vidare och checka in på Hotel Kasteel de Essenburgh som är vårat boende här i Holland. 
Gemensam middag på kvällen.

Volendam är en liten by vid IJsselmeer i samhället Edam. En sång, som är välkänd i Nederländerna berättar att "Den som vill se Nederländerna där det är som trevligast, åker till Volendam". De karakteristiska husen, kanalerna och små broarna är typiska, och bidrar till att bevara sekel av gammal charm. Traditioner värderas högt här, och de traditionella dräkterna från Volendam anses vara så holländska som det bara går att bli. Volendam är ett utmärkt ställe att uppleva det äkta Nederländerna.

Dag 3, lördag 13 april:
Tidig frukost. Idag ska vi besöka Amsterdam och åka kanalbåt och även utforska Amsterdam på egen hand en liten stund.
På eftermiddagen så väntar nog resans höjdpunkt för de flesta.
Blomstertåget eller Bloemencorso, en cirka två kilometer lång kortege av mer än fyrtio blomstersmyckade ekipage som går mellan Noordwijk och Haarlem.
Gemensam middag på kvällen.

Amsterdam är en av de största små städerna i världen. Trots att regeringens säte är i Haag, så är Amsterdam huvudstad. Det är också landets största stad, med en befolkning på mer än 820.000, och den mest besökta, med fler än 3,5 miljoner utländska besökare per år. Med sina karaktäristiska kanaler omgivna av smala, låga och sneda 1700-talshus, är Amsterdam utan tvekan en av de vackraste städerna i Europa. Amsterdam är också en perfekt destination för konstälskare, staden har fler än 50 museer, många av dem kända över hela världen. Bland höjdpunkterna finns Rijksmuseum, Van Gogh Museum och Stedelijk Museum.
Man kan ju inte besöka Amsterdam utan att ha varit på en av många kanalturer. 
Vi kommer att åka på en 1-timmes tur där vi kommer att se de fantastiska ”grachten” från nära håll och lära oss allt om den fina arkitekturen i huvudstaden på en trevlig kanaltur. Under en timma färdas vi mellan stadens attraktioner.

Dag 4, söndag 14 april:
Idag ska vi besöka en av världens vackraste blomsterträdgårdar, Keukenhof. Den är i alla fall världens största!
Vi tillbringar hela dagen här.
Gemensam middag på kvällen.

Dag 5, måndag 15 april:
Holland - Lubeck.
Även idag äter vi en god frukost på hotellet innan vi packar in våra väskor i bussen och lämnar hotellet och Holland för denna gången. På vägen mot Tyskland så kommer vi att göra ett stopp i Giethoorn för en fika och en lugn och fridfull båttur.

Giethoornbesöket startar med Fika - Holländsk stil.
Det innebär att vi får kaffe eller te med typisk holländsk äppeltårta med vispad grädde. Efter fikat är det dags att stiga ombord en båt för en 1-timmars rundtur igenom det vackra Giethoorn. Giethoorn kallas "Hollands Venedig" och är helt fantastiskt med många små kanaler, broar och gamla fina gårdar. Vi åker igenom Giethoorns historiska hjärta, men har även tid att åka på "Bovenwijde", sjön som ligger i anslutning till byn.


Efter detta åker vi vidare till Tyskland  och vår sista övernattning som vi gör i Lubeck:
Gemensam middag på kvällen.

Dag 6, tisdag 16 april:
Lubeck- Södra Sverige.
Även här intar vi en god frukost på hotellet innan vi åter igen hoppar på bussen och fulla med fina minnen, nytagna bilder och kanskje en och annan souvenir i bagaget styr mot Södra Sverige igen.
Ett stopp på vägen hem blir de för lite shopping.
Tack för denna gången och välkommen åter önskar vi på Kagans Buss 

I priset ingår

 • Bussplats i modern turistbuss
 • Bussvärdinna med på bussen
 • 5 x övernattningar på hotell (i dubbelrum)
 • 5 x frukostar på hotellen
 • 5 x middagar på hotellen
 • 1 x besök i Volendam 
 • 1 x besök av Blomstertåget 
 • 1 x besök och rundvisning på Keukenhof
 • 1 x båttur Amsterdam 
 • 1 x båttur och fika i Giethoorn 
 • Alla bro-, färje- & vägavgifter

 

Avgångar & priser

För att se detaljer kring avgångstider, klicka på pilen.

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
11/4BussHolland Blomstertåget 20198
7 495:-
625:-/mån
BokaMer information