Skip to main content

Långweekend till Berlin

torsd-sönd
13-16 okt

Besök en av Europas hetaste städer med Kagans Buss! Vi tar er med bekväm buss från södra Sverige ner till staden som aldrig sover och med både gränshandel och mindre stopp på vägen. Bo centralt och njut av den tyska huvudstadens utbud över en härlig långhelg.


Besök staden som inte lämnar någon oberörd. Berlin är en härlig stad och utgör den perfekta destinationen för en underbar weekend med historia, kultur och god mat. Här finner du den fascinerande Berlinmuren, charmiga kaféer, häftiga barer och fantastiska loppisar med bra priser. Packa din väska lätt för shoppingens skull och åk ner med oss på Kagans Buss för en förträfflig långhelg i Tysklands huvudstad!

Bo centralt i Berlin

Det finns i stort sett hur mycket som helst att göra i Berlin. Det är inte bara här du kan se minnesmärken och kvarlämningar från andra världskriget utan här finns det dessutom massor av både modern arkitektur och häftig konst. Alexanderplatz ligger centralt i den kulturhistoriska staden och här bor vi bekvämt på det stora och lyxiga Park Inn by Radisson Berlin Alexanderplatz. Nära till tunnelbana och med gångavstånd till allt från paradgatan Unter den Linden, det trendiga Prenzlauer Berg och shoppingdistriktet Friedrichstrasse.

Vi bor nära Museumsinselmuseum-ön i Berlin:
Ligger på ön Spreeinsel i floden Spree. Den har fått sitt namn av de fem muséerna (bl.a. Pergamonmuseet) på ön som anses tillhöra mest betydelsefulla i världen.

Även stadsdelen Hackerscher nära hotellet är värt ett besök. Shopping och restauranger finns här.

På resan ingår middag på hotellet på ankomstdagen och en intressant rundtur med buss tillsammans med en svensktalande guide under dag nr 2.

Dagsprogram

Dag 1:
Torsdag södra Sverige-Berlin
Vi lämnar Sverige tidigt på morgonen med flera stopp för påstigande längs med vägen och beger oss med vår moderna turistbuss över Öresundsbron till Danmark. På vägen tar vi stopp i Karlsunde utanför Köpenhamn för kaffe och frukostbullar (förbeställs i samband med bokningen) och för att sträcka lite på benen. Vi tar oss sedan vidare mot Gedser som ligger på den danska ön Falster. Här kör vi ombord på färjan som tar oss till tyska Rostock där vi passar på att stanna en timme för gränshandel på Calles. Därefter tar vi oss den sista biten till hotellet SAS Park Inn Radisson som ligger vid Alexanderplatz. På kvällen äter vi gemensam middag på hotellet som ingår i priset!

Dag 2:
Fredag Berlin
Efter frukosten beger vi oss från hotellet på en guidad tur för er som önskar att följa med och lära känna den fantastiska metropolen Berlin lite mer ingående.

Dag 3:
Lördag Berlin
Här har ni hela dagen att själva utforska allt vad Berlin har att erbjuda. Vi bor nära tunnelbanan som man lätt kan nyttja för att ta sig fram i staden.

Dag 4:
Lördag Berlin - Södra Sverige
Efter frukost lämnar bussen hotellet kl. 09.30 för färd mot Rostock och färjan tillbaka till Gedser.
Vi beräknas vara tillbaka i Kristianstad ca. 19.00

Karta

Avgångar & priser

För att se detaljer kring avgångstider, klicka på pilen.

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
13/10Anslutningar & Tider BussBerlin 4 dgr okt 2022
Boka till frukostbulle + kaffe för 35kr
Fullbokad, väntelista4 700:-Boka på väntelista

Hotell

Park In SAS Radisson Alexander Platz
Detta 4-stjärniga superior-hotell har 3 restauranger, ett spa och rum med platt-TV och luftkonditionering. Park Inn by Radisson Berlin Alexanderplatz är Berlins högsta hotell och ligger precis vid Ale...
Kontakta oss
Adress:
Kagans Resor AB
Box 11045
291 11 FÄRLÖV

Kristianstad Arena
Västra Storgatan 69
291 54 Kristianstad

Resekalender
Jag stödjer barncancer fonden