Skip to main content

Stralsund Weekend med halvpension

2022 kommer vi att erbjuda boende både på Wyndham Stralsund HanseDom & Hotel Baltic Stralsund.

Åker fredagsmorgon via Danmark (Gedser-Rostock). Frukoststopp i Danmark med kaffe och frukostbulle för de som färbeställt.
Stannar på Calles på nervägen och Bordershop i Rostock på hemvägen. 40kg per person. 
Sen går färden vidare till någon av våra 4* hotell Wyndham Stralsund HanseDom eller Hotel Baltic Stralsund framåt seneftermiddagen/förkvällen.
Vid boende i HanseDom hotell åker ni på lördagen en liten bussutflykt. Liten sväng till Rugen och en sväng inom Stralsund city.

Om Stralsund

Stralsund erbjuder stora upplevelser i behändigt format. Staden har flera nya köpcentra där utbudet är stort. I hjärtat av staden hittar du det mesta på bekvämt gångavstånd, från designbutiker och varuhus till små affärer med konsthantverk, souvenirer och antikviteter. Det man inte kan undgå att märka vid en promenad genom stan är Bysten av Gustav II Adolf i rådhusets pelargång som påminner om det trettioåriga kriget då Stralsund med stöd av den svenska kungen framgångsrikt trotsade den segerrike fältherren Wallenstein.  Precis vid infarten till Stralsund, just där gamla stan börjar, finns en minnestavla över Karl XII som tillbringade ett helt år av sitt liv i hansastaden. Vart man än går i gamla stan upptäcker man minnen som vittnar om den svenska storhetstiden.

År 2002 togs gamla stan i Stralsund upp på UNESCO:s världsarvslista. Äldsta stadsdelen, med omkring 570 medeltida hus, ligger kring Alter Markt. Stralsund har tre medeltida kyrkor: Under hansans blomstringstid byggde stralsundborna bl.a. rådhuset som är ett av de mest imponerande byggnaderna längs hela Östersjökusten.

Stralsund är också ”porten till Rügen”, Tysklands största ö. Över nya Rügenbron från Stralsund ta man sig till någon av de närliggande badorterna. Det finns många fina badstränder nära Stralsund och på ön Rügen för den som vill bada i Östersjön. Binz, Sellin eller Juliusruh är bara några exempel på badorter med kilometerlånga sandstränder på ön.

Området om och kring Stralsund bjuder också på ett rikt naturliv som t. ex. Vorpommersche Boddenlandschaft som är en nationalpark bara några kilometer från Stralsund med rikt fågelliv och fina promenadstigar. En naturupplevelse du inte bör missa. Inte heller får du missa att ta en rundtur i hamnen, göra en dagsutflykt till Hiddensee eller ta båten över till den lilla byn Altefähr och flanera vid stranden. Nere i hamnen i Stralsund avgår båtar dagligen. Ombord kan man dricka kaffe och njuta av den vackra utsikten. I hansastaden Stralsund är det full rörelse hela året med större och mindre fester.

Genom sitt läge vid Östersjön och stadens historia är Stralsund en viktig turistort i norra delen av förbundsrepubliken. Malmö är en av Stralsunds vänorter.

Dagsprogram

Fredag:
11.00-13.00 Gedser-Rostock, 2 timmar
13.20-14.30 Shopping Calles Rostock
16.00 Check In hotellet.
19.00 Mat på hotellet (denna tid kan bli ändrad)

Lördag:
Vid boende på HanseDom:
10.00 Avfärd med buss en liten sväng till Rügen och Stralsund centrum.Utfärden är frivillig.
15:30 går bussen tillbaka för de som vill åka med tillbaka från Stralsund centrum.
19.00 Mat på hotellet (denna tid kan bli ändrad)

Vid boende Hotel Baltic:
egentid i Stralsund
Kanske gå på Ozeaneum Stralsund?
19.00 Mat på hotellet (denna tid kan bli ändrad)

Söndag:
Efter en god frukost och kanske ett bad åker vi hemåt igen
09.45 avfärd mot Rostock
1 timme shopping Bordershop Rostock
13.00-15.00 Rostock-Gedser
Åter Kristianstad ca. 18:30 & Östra Göinge ca. 19.00.

Karta

Hotell

Hotel Baltic Stralsund
Detta 4* hotell ligger nära gamla stan och hamnen. På hotellet finns bastum & gym och när man vistas där har man utsikt över vackra Stralsund. Hotellets hemsida här...
Wyndham Stralsund HanseDom
Detta 4* hotell är det enda hotellet i Stralsund med sin egen äventyrs- och fritidspark, HanseDom. En stor wellnes och relaxavdelning finns i anslutning till hotellet. Värt ett besök och prisvärt, 202...
Kontakta oss
Adress:
Kagans Resor AB
Box 11045
291 11 FÄRLÖV

Kristianstad Arena
Västra Storgatan 69
291 54 Kristianstad

Resekalender
9/12Julmarknad Kiel 9-11 decfrån 3 500:-
9/12Julmarknad Rostock 9-11 decfrån 3 700:-
10/12Shopping Tyskland 10 decfrån 750:-
14/12Shopping Tyskland 14 decfrån 750:-
17/12Shopping Tyskland 17 decfrån 750:-
Jag stödjer barncancer fonden